reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Mojej kuzynki córcia miała 15 miesięcy jak zaczeła chodzić,
a Lenka za jedną rękę chodzi i tak się leciutko trzyma palca,czasem się zapomni i na chwile puści jak stanie przy czymś ale zanim ruszy znowu to szuka mojej ręki.

u jednej babki -znajomej mojej mamy, dziecko ma 14 mcy i nei chodzi, za to jest bardzo inteligentne, i coraz wiecej mowi. widocznie jest jakask olejnosc: najpierw rozwoj intelektualny a potem ruchowy albo odwrotnie. ja widze ze moja stawia na inteligencje:)))))))) chociaz ruchowo coraz smielsza. jak postawie bo pokazuje ze chce stac to sie cieszy, ale zeby sama se wstala bo sily ma jak stary chlop to nieeee

Elusia- super Natalka sobie poczyna:-D:tak:- urocza:-).A co do tego "chodzenia przed roczkiem",olać:tak::-D.Jaka to różnica,czy dziecko będzie chodziło samo przed czy po????Ważne,zeby się zdrowo rozwijało.Pewnie,ze przyjemnie i duma rozpiera,jak maluszek fajnie sobie radzi,ale dziecko wie najlepiej,kiedy jest gotowe.U nas to chyba długo jeszcze potrwa,bo widze,że Amelka taka ostrożna,że szok- czasem to aż się śmiejemy,jak zorientuje się,ze stoi sama,rozejrzy się,ze nie ma się czego złapać i pomalutku,delikatnie do siadu:)))).A mina jej wtedy -bezcenna:)))).

MARGERRITA a wiesz, że ja się z takimi pytaniami/ stwierdzeniami nie spotkałam? w sumie nawet jakbym coś takiego usłyszała to OLAĆ TO. Skończenie przez dziecka pierwszego roku życia nie jest równoznaczne z samodzielnym chodzeniem. Ja nie wiem skąd się takie teorie u ludzi biorą. Przede wszystkim dziecko na swoje pierwsze kroki musi być gotowe nie tylko fizycznie ale i psychicznie. A to jest już kwestia zupełnie indywidualna. Więc niech ludzie gadają co chcą - my wiemy swoje ;-)

HAPPY Avatarka ni ma ;-) u mnie avek = myśli w głowie, więc skoro tam pustka to i tego niet. a status "bajzel/ bałagan w jej głowie" oznacza :rofl2:więc możesz się domyslić jak mi "fajnie" :nerd:

reklama
Elusiu widać jaką frajdę ma Natalka, a rodzice dumni z córusi
powiem tyle, czekam na ten pierwszy krok mlodego, ale jakos sie nie zbiera, za rece tak, przy meblach, scianie ladnei chodzi a sam nie chce
najbardziej mnie irytuje takie podejscie, ze jak dziecko ma roczke to juz musi chodzic, nie wiem jak u was, ale u nas to pytanie nr 1, o prawie roczke to juz chodzi, nie, ojej, ale pewnie zaraz zacznie. wrrrr....

Kiedys Zawitkowski w DDTVN wyraznie powiedzial,ze gorna granica na chodzenie jest 18 m-cy, zreszta tu w UK tez przyjmuja te sama granice. Zatem olac glupie komentarze, a najlepiej takim trucicielom odpowiedziec cos w stylu: moje dziecko jeszcze nie chodzi, ale za to ladnie fruwa ;-)

Do góry