reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dziulka dobrze to ujęłaś - torpeda, Leane tak mi się własnie kojarzy heh (oczywiście w pozytywnym sensie) właśnie przed chwilą jak zobaczyłam jak Wojtuś Aniawy pędzi to normalnie szok wow. Ale podobno chłopcy tak mają a dziewczynki są bardzien ostrożne, bo moja postawi kilka kroczków i asekuracyjnie siada na pupę (ostrożnie). Wczoraj było 3-4 dziś już doszło więcej więc jestem mega podjarana i wystraszona heh :-)

reklama
to ja jak dzisiaj widzialam Leane bujajaca sie na kolankach to mialam lzy w oczach z wrazenia:)))) jeszcze kiedys zapragne zeby usiedziala na dupci...

Gratulacje dla dzieciaczków! Franek tez chodzi sam ale tylko z pchaczem-wózkiem drewnianym, śmiga jak szalony - wozi w nim lalke-murzynka :)
Aha i my szczebeliki w łóżeczku jeszcze przed urlopem ok. 3 tygodnie temu wyciagnelismy i załapał błyskawicznie i w hotelu tez miał wejście odsuniete w łózeczku turystycznym i najlepsza zabawa to wchodzenie i wychodzenie. W domu mamy ptzy wejściu poduszke bo ma gruby materac i odległość do ziemi spora.

Patryk właśnie przed sekundą pierwszy raz sam podniósł się na nóżkach i stanął :-):-):-)
Do tej pory potrafił tylko na kolankach albo chwilke stać ale jak ktoś go postawił. A teraz stanął przy komputerze sięgając po słuchawki :rofl2: Tak się zmęczył swoim nowym wyczynem że właśnie poszedł spać ;-)

roxanka- to super, będzie teraz śmigał ja mały Aniawy.

Kania
- co do dziewczynek to mam nadzieję, że mój Arek będzie taki ostrożny jak dziewczynki, chociaż próbuje się podciągać, ale na razie to biega na czworaka i tyko jest kurs łazienka i męczy mopa.

Roxannka gratuluję Patrykowi wstawania :-) na pewno dużo go to kosztowało ale jak dzieci chcą to potrafią tak jak dorośli :-)
Kroma widziałam już kilku chłopców, którzy pędzą jak torpedy na oślep, ale i takich którzy tak jak Oliwka powolutku, pomalutku więc nie ma reguły. Zresztą zobaczymy jak będzie jak zacznie sama dobrze chodzić, czy też będzie taka ostrożna...
Dziś przeszła od lodówki do kuchenki (jakieś 5 kroczków sama) więc z każdym dniem coraz bardziej zaskakuje.
Lolisza super, że Franio sam z łóżeczka wychodzi :-) że tak szybko załapał !!!

kroma, do śmigania to mu jeszcze brakuje ;-) i u nas też jest kurs łazienka, ale najbardziej go interesują moje kosmetyki :rofl2:

kania, brawa dla Oliwki, rozkręca się i niedługo będzie sama biegać :-)

ja też uważam że nie ma reguły że ostrożne są dziewczynki a chłopcy nie. Patryk moim zdaniem jest bardzo ostrożny jak robi coś nowego, siada itp. nawet jak się przewraca to tak ostrożnie że czasem nawet się nie uderzy :-D

reklama
Do góry