reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
MALA MI ale sesja!!:))) i uswiadomilas mnie i mojego chlpa do czego sluza tez 3 inne szczebelki wl ozeczku!!!!!!!!!!!!! ciagle myslelismy a tu ty mnie na ratunek przyszlas!:))

a co do Leane, pisalam na glownym dzisiaj ze mloda rozwija sie intelaktualnie, potrafi budowac male wieze z foremek 3-4 sztuki, potrafi powkladac foremki wg wielkosci jedna w druga 8 sztuk nawet jak rozwalone sa wsrod innych zabawek, wydaje odglosy lwa, psa i probuje malpe:)) a raczkowanie nadal ma w nosie, podnosi dupke ale chyba on rwie sie zeby wstac. bo widze ze podnosi dupke na kolanka i do pionu plecy a nie do przodu....

DZIULKA bo z Leanie mały "inteligent" rośnie:) stąd poruszanie się ma daleko w.... :laugh2: a na raczkowanie tez przyjdzie czas [albo i nie, bo równie dobrze może Wam suprajsa zrobic i pewnego dnia wstanie i od razu kroczki stawiać zacznie]

Te nasze szkarby idą jak burza :szok: jedne zasuwają aż się za nimi kurzy, drugie już układanki i klocki rozkminiają, normalnie szok! Gratulacje dla wszystkich mamuś że takie skarby mają :-)

U nas na topie teraz jest zabawa w "daj", Ptysiek wszystko co ma w rączka daje mi albo mężowi a potem wyciaga rączke żebyśmy mu już oddali :-p Wczoraj wieczorem nawet zakumał większą ilość osób naraz ;-) i we trójke się tak bawiliśmy, raz do mnie raz do męża, śmiesznie to wyglądało :-D Wogóle zauważyłam że juz coraz więcej rzeczy rozumie, jak chodzi tylko w jednej skarpetce i się o nią zapytam to patrzy na gołą stópke a potem chodzi po pokoju i szuka zguby :rofl2:

A od wczoraj hitem rozśmieszania jest minka na "rybke" czyli takie wciągniete usta pionowo. Najpierw on robi a potem domaga się żeby mamusia zrobiła :-) Mąż stwierdził że wyglądam potwornie :dry: ale dziecku się podoba więc co mi tam :-D:rofl2:

Oczywiście raczkuje z prędkościa światła i próbuje wstawać, ale narazie z marnym skutkiem i tylko na kolankach, ale ja się ciesze że bedzie dłużej raczkować :tak:

A Julcia chodzi, ale na klęcząco :-D zasówa na kolankach, że aż się kurzy za nią!! omicznie to wygląda!!!
Gratulacje dla WSZYSTKICH naszych mądrych dzieci za ich osiągnięcia!!!!

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności,no i dumnym rodzicom oczywiście rózwnież:tak:

Roxi u nas tez zabawa w dawanie i oddawanie na topie.Tylko,że jak mój Krzyś cos daje i wyciąga z tym rączkę to mówi daj :-DNo i teraz uczymy znaczenia daj-masz :tak:Lubi tez wkładac różne przedmioty do kubeczka i myślę żeby mu kupić garnuszek klocuszek,albo poczekam do roczku i jak ktoś spyta to wtedy nieśmiało powiem,że to bym chciała;-)

Po za tym to raczkuje,ucieka przy przewijaniu,wstaje,trzymając się robi kroczki,albo jak my go trzymamy,ale woli z rączki a nie pod paszki.Jak złapiemy pod paszki to od razu zaczyna oglądac sobie stopy i ciach na pupkę:-)

Próbowałam ostatnio też go nauczyć zabawy w jaki duży urośniesz,ale jeszcze nie kuma.Urzekło mnie to bardzo na spotkaniu z Sarisą i Rysią,jak Zuzek Sariski,na słowa mamy "jaka duża urośniesz" - podnosiła rączki do góry i pokazywała:-D

Czarodziejko z tym jaka duża będziesz..... to musisz Ty ręce do góry podnosić i to mówić albo w momencie kiedy Krzyś ma rączki w górze to ten tekst mówisz i przy okazji sama pokazujesz u nas szybciutko poszło :-).....
gratulacje dla naszych dzieciaczków pażdziernikowych nie dość, że śliczne to i jeszcze mądre :-)

reklama
Moj synus potrafi raczkowac bez uzywania kolan:-D:laugh2: i coraz lepiej opanowyuje chodzenie trzymany za raczki.
i najlepiej pije mu sie wode z 1,5 litrowej butelki i opanowal to doskonale.Ogolnie zrobil sie bardziej kontaktowy i komunikatywny,jakos duzo latwiiej sie z nim dogadac.:-)

Do góry