reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Aniawa mega gratki dla Wojtusia, może rzeczywiście pomyśl o kasku.
Paolcia moja to pieskami jest zaoferowana, wszędzie jak widzi to piszczy, na widok dzieci też.
Dziulka może będziesz miała małą pływaczkę, weźmie udział w mistrzostwach:-)
Emiliab towarzystwo w wc nieocenione, jak to mój mąż mówi załatwianie potrzeb w asyście :-)
Tomas u Nas też ostatnio są histerie przy wkładaniu, nawet dłuższa jazda we wózku też ją nudzi hmmm mam nadzieję że to minie. Rzadko wstaje bo jest przypięta pasami, jedynie wyciągam z wózka jak jesteśmy pod blokiem, albo w sklepie żeby przesiąść się do sklepowego, radocha na całego :-)

aniawa gratki dla Wojtusia i jego pierwszych kroczków:-).

Piszecie o jeździe dzieciaków w wózku i u nas Łukasz też ma czasem chęć wstawania i kilka razy tak stał,ale to przeważnie mój mąż mu pozwala bo Łukasz wie że jak ze mną jeździ to ja go od razu zapinam w pasy a mąż dopiero później i wtedy nie ma to tamto.

Łukasz się wczoraj przez przypadek "puścił" i niczego nie trzymał i ustał tak przez chwilę aż się domyślił że niczego się nie trzyma i zrobił bam pupą na ziemię.
Poza tym Łukasz nie chce za bardzo chodzić za rączki tzn zrobi 3 kroki i siada na pupie i woli raczkować:-)

MałaMi- no,to Łukaszek kolejny odważniak:)))-gratki:).Amelka też tak czasem robi,jakby nie pamiętała,ze jeszcze nie umie sama,postoi,postoi i klap:)!
Własnie wrócłysmy ze spaceru- wzięłam duży wózek,bo ma kosz ,a ja chciałam zapasy warzyw na ryneczku uzupełnić.Najpierw było ok,ale jak na placu zabaw ją wyjęłam,to z powrotem- tragedia:/....ja juz nie wiem,co robić-chyba tylko czekac,az jej przejdzie i póki co "parasolka",w której jest raCZEJ SPOKOJNA...

Kamilek ostatnio zaczął wstawać w wózku od kiedy zaczął samodzielnie stać sobie na nóżkach".mama" gada od jakiś dwóch miesięcy tylko tato gada "dad".
'papa'robi każdemu w domu jak ktoś go trzyma na rekach a ja go zabiorę.
aniawa gratulacje dla synusia mój mały tylko dwa kroczki przeszedł samodzielnie.

Ostatnia edycja:
Elwirka gratki dla Oli. widzę, że u ciebie prawie z dnia na dzień nowości. super!
Chciałam się pochwalić, że Agusia zrobiła dziś 2 kroczki sama ale widzę, że Wojtuś aż 5 więc nie mam się czym pochwalić. Aniawa gratulacje dla Wojtusia

Ogromne gratulacje dla dzieciaczków już robiących kroczki!
Yey jak te dzieciaczki się szybko rozwijają :)
Moja to by ciągle za rączki chodziła, ale nieustannie ją sprowadzamy do parteru. Jak dorwałą się do pchacza to nie chodziła tylko biegała i taka radocha, że hej.
Poza tym papa robi każdemu, na powitanie też ;)
Ah i jeszcze jedna bardzo przydatna umiejętność to jak jej mówię łapki do gory to podnosi rączki i z łatwością zdejmuje się jej koszulkę :)
Aha i jeszcze gania za wujkiem i się chowa przed nim albo odwrotnie, potrawi tak nawet godzinę :)

reklama
Do góry