reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Alicja,u nas to nawet my jej w usteczka nie całujemy- zawsze tylko w policzki,czółko i inne "całuśne" części ciała,to chyba tak z domu wyniesione,bo moi rodzice tez nas w usta nie całowali,więc i wnusi tego nie robią- na szczęście nas tego problemu nie ma i w ogóle ja nie wyobrażam sobie,żeby dziecko w usta całowac- właśnie ze względu na zarazki.
No,a jak ona ma mnie całować,to też oczywiście tylko w policzek :)

reklama
happy, ja też to uwielbiam! :-D

alicja, my nie całujemy małego w usta i raczej nikt też nie próbował ;-) chociaż Patryk jak się tak na mnie rzuca a jestem na wprost to musze szybko się policzkiem odwracać :-D

kania, mój miął jakiś czas temu tak że tylko by nam noski gryzł :-p ale jakoś mu przeszło. Super, że Oliwka taka wygadana, u nas tata i baba były już wcześniej a mama dopiero teraz zaczyna wychodzić, musiałam swoje odczekać w kolejce ;-)

moje dziecko dzisiaj zaczelo mi dotykac oczy. jak mocniej dotknela to miwe " aj boli" i ona przestaje:) po czym pcha paluszek do drugiego oczka... jakie to ruchliwe mi rosnie to szok.
no to nieźle bo jak ja Agusi mówię, że boli to ona się tylko śmieje

Roxannka moja całuśna nie jest, ale jak widzi mój nos to otwiera buziaczka i chce gryźć :-)
Super, że Patryk już tak często mówi "mama" na pewno świadomie :-) moja na przemian mama, tata, baba, lala
wow. Aga mówi tylko mama i am am. nic więcej nie chce mówić. czasem jej wyjdzie "nie" ale to nie jest świadomie

my w usteczka też nie całujemy i nie pozwalamy. jak mówię Agusi daj buziaka to się śmieje i przychodzi ale nie nadstawia policzka.

u nas też ciąganie mamy za włosy to jedna z najlepszych zabaw w ciągu dnia ;))) a że mame boli to średnio robi wrażenie na moim brutalu :p

Oj za włosy ciągniecie to ulubione Oliwki zajęcie, ja ją miziam a Ona mi wydziera, boli sakrucko, na moje ała słyszę śmiech !!!
Dziulka z wkładaniem palców do oka też podobnie, bo pytam Oliwki gdzie mama ma oko a ta mi trach palec w oko - "no przecież mama tam ma oko, więc czemu krzyczy ała?"

Ostatnia edycja:
no to ja sie odnośnie tych "rączek w gorę" musze "pochwalić", że D. nauczył Mlodą też tak robić ale.... w momencie kiedy do niej "Ha"nde hoch" się mówi :confused2: i tak ostatnio siedzimy sobie na ławce i D. Alicji koszulkę chcial zdjąć, wiec w ramach przyzwyczajenia "magiczne" Ha"nde hoch powiedział i akurat taka starsza pani koło nas wtedy przechodziła... boszz jak to usłyszała to przystanęła i takim spojrzeniem nas zdzieliła jakbyśmy conajmniej milion przekleństw do mlodej powiedzieli.

reklama
Do góry