reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Ogromne gratulacje dla dzieciaczków już robiących kroczki!
Yey jak te dzieciaczki się szybko rozwijają :)
Moja to by ciągle za rączki chodziła, ale nieustannie ją sprowadzamy do parteru. Jak dorwałą się do pchacza to nie chodziła tylko biegała i taka radocha, że hej.
Poza tym papa robi każdemu, na powitanie też ;)
Ah i jeszcze jedna bardzo przydatna umiejętność to jak jej mówię łapki do gory to podnosi rączki i z łatwością zdejmuje się jej koszulkę :)
Aha i jeszcze gania za wujkiem i się chowa przed nim albo odwrotnie, potrawi tak nawet godzinę :)
moja też tak robi i to faktycznie ułatwia rozbieranie:-)

reklama
Elwirka super, że doczekałaś się tego słowa :-)
Mamaagusi masz się czym chwalić masz:-) gratuluję !!!
Baśka super, że Kamilek już stoi, nie przypinasz go pasami w wózku?
Tomas Twoja też mała torpedka :-)

aniawa, elwirka, mamaagusi, gratulacje dla waszych dzieciaczków, ślicznie się rozwijają :)))

A u nas mama jest wymawiane coraz częściej i coraz wyraźniej :D i nie tylko przy płaczu i jęczeniu ;)

Wasze dzieciaczki też tak uwielbiają was całować ? Patryk ostatnio ma taką faze że rzuca się na mnie, jak nadstawiam mu policzek i przykleja się do niego z otwartą buzią, bardziej mnie obślinia i podgryza niż całuje hehe jak to nazywam na jamochłona (ale nie tego teściowego;) ) no i przytula się bardzo dużo, wogóle taki pieszczoszek się zrobił :))))

moje dziecko dzisiaj zaczelo mi dotykac oczy. jak mocniej dotknela to miwe " aj boli" i ona przestaje:) po czym pcha paluszek do drugiego oczka... jakie to ruchliwe mi rosnie to szok.

Mamaagusi-no,jak to,"nie ma się czym chwalić"- jest,jest:))))!Gratki dla Agusi:))):***.
Roxi- i u nas identycznie z tymi przytulankami i "buziakami" "na jamochłona":)- też jestem obśliniona cała,ale ja to uwieeeelbiam:)))).A tak to śmiesznie wygląda,że jak ostatnio chciałam rozbawic rodzinke,to wystarczyło powiedzieć do Amelki "daj buzi" i na widok jej rozdziawionej paszczęki i zapału,z jakim sie na mnie rzucała wszyscy leżeli ze śmiechu:)))).
No i gratuluję "normalnego" mówienia "mama":)-super!

Roxannka moja całuśna nie jest, ale jak widzi mój nos to otwiera buziaczka i chce gryźć :-)
Super, że Patryk już tak często mówi "mama" na pewno świadomie :-) moja na przemian mama, tata, baba, lala

Happy super masz że Amelka taka całuśna :-) moja jak mówie "daj buzi" to ..policzek nadstawia :-D bo ją przyzwyczailiśmy że tylko policzek i policzek (mam takie zboczenie że nikomu nie pozwalałam - oprócz nas oczywiście- całować ją w ustka bo bałam sie zarazków :baffled: ) i teraz jak widzi że ktoś z dziubem do niej sie przysuwa to od razu policzek nadstawia :-)

reklama
Do góry