reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Łojej a my temat TV olewamy totalnie. Tzn my w ogóle od niedawna mamy tv bo wcześniej po rpstu nie mieliśmy czasu go oglądać, kupiliśmy bo ja an macierzyńskim od czasu do czasu an coś zerkałam, teraz włączony cały czas TVN24 bo ja lubie jak do mnie gada, Franek olewa zupełnie, czasami zerknie na chwile ale raczej nie jest zainteresowany. Minimini owszem ogląda co jakiś czas ale też nie powoduje to u niego jakiejś euforii, nie ma opcji żeby go posadzić 30 min przed tv bo on tak nie usiedzi po prostu. Nie zamierzam jakoś zwracac na to teraz uwagi bo on ma tv daleko w nosie, jak okaże sie że zaczyna go zbytnią miłością darzyć to będziemy mysleć, póki co musimy zaliczać wszystkie atrakcje na placu zabaw, budować wierze z klocków które on z zapałem potem rozwala a najwiekszym hitem od kilku dni jest lalka - znajomych mała przyszła z lalką i od tej pory lalka jest najlepsza, az sie zastanawiamy czy nie kupić :)

LOLISZA,jak mój Tomir był mały,to miał 3 lalki:)- takie szmaciane -pajacyk,krasnoludek i chłopczyk-sportowiec.Bardzo je lubił i długo sie nimi bawił,"odgrywając" np. bajki czy wymyślając swoje historie.Uważam ,że lalka dla chłopca to nic złego,a nawet ostatnio widziałam całkiem fajną właśnie szmacianą -chłopczyka.
A Amelce tez kupimy samochodziki i inne "chłopakowe" zabawki,żeby jej nie ograniczać i nie wtłaczać w ramki "słodkiej dziewczynki".Niech sie dziecko rozwija wszechstronnie:).

Lolisza Łukaszowi się też sposobała lalka jak bylismy u znajomych i tym o to sposobem ma jedna taka szmaciana w swoich zabawkach. Kolezanka mi kiedys mowila ze to dobrze jak chlopczyk zainteresuje się lalka, tylko wlasnie nie pamietam dlaczego... musze ja podpytac jeszcze raz o to:)

Ja ostatnio widziałam na spacerku, szła babcia z wózkiem a obok szedł wnuczek coś ok. 2 latka i też pchał wózek, taki mega różowy :-D a w środku zamiast lalki siedziała wielka maskotka ELMO :-) wyglądało to super ;-)
i juz kiedyś pisałam, że podczas spotkania z nice i dawidowe to Przemek i Patryś wręcz rzucili się na lalke Laurki :laugh2:

O tak chłopaczki Roxi i Nice barziej interesowali sie lalka niuni niz ona sama ;-)

A co o TV i bajek to ja nie zamierzam małej bajki puszczac np smerfy misia uszatka itp. Własnie np jak bede chciała cos posprzatac albo ugotowac no chyba ze nie bedzie chciała i zajmie sie czys innym. Oczywiscie bez przegiec nie cały dzien przed TV po to abym miała spokoj tylko 30-45 minut albo np ze mna.
Zreszta moja bratanica ma 12 i jak jest u roziców to oglaa sobie program disney takie filmy dla nastolatek i jestem przerazona ich głupota ale cos moda jest moda i od tego sie nie ucieknie.

a moja zaczyna pokazywac charakter. Chodzi za jedna reke w dodatku chce isc tam gdzie chce. Dzis uparła sie na piaskownice a poniewaz jest za mała i chce jesc piasek wiec chciała ja zaciekawic karuzela. Tak sie wsciekła ze mi usiadła potem sie połozyła a na koniec ugryzła w reke. No grzeczne dziecko mi rosnie nie ma co

Roxi - dobre :-D Fajnie to musiało wyglądać hehe
Dawidowe mała rozrabiaka Ci rośnie ;-)
Elwirka no i super,jeszcze troche i będziesz z tęsknotą wspominac czasy jak mała nie była jeszcze ruchliwa.Cieszę się,że są postępy :tak:

reklama
Do góry