reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Elwirka nie masz się co martwić, widzę że nasze dzieciaczki urodziły się w tym samym tygodniu no i daniel był jeszcze mniejszy niż oliwka ! On wszystko robi duzo pozniej, do wczesniakow trzeba miec mega cierpliwosc zeby nie zwariowac. Daniel zaczal siedziec z dnia na dzien... wiec i na was przyjdzie pora :) Nadal nie robi wielu rzeczy, co rówiesnicy ale pamietaj o tym, ze w przypadku wczesniakow do okolo 1,5 roku nalezy patrzec na wiek korygowany :) Daniel ma conajmniej 2 miesiące opóźnienia na każdej czynności ruchowej czy emocjonalnej, ale prędzej czy pozniej one przychodzą :) Nie martw się dziewczyno i glowa do góry :)

dzięki dziewczyny. Mała mi miałaś rację Zuzek dziś zaczął raczkować hehehe i stanęła przy łózku w salonie , a później w swoim łóżeczku, więc musimy jutro obniżyć na samo dno :szok:

Sarisa - mega gratulacje dla Zuziaczka. No to poszło ekspresowo. Pewnie niedługo Ci biegać zacznie, super :-)

Elwirka, Concita - u mnie też Przemek jest do tyłu z rozwojem ruchowym. My już chodzimy na rehabilitację, na razie byliśmy 2 razy. Ale tak szczerze mówiąc to ja nie wiem czy to aż tak dużo daje, bo to jednak tylko 40 min raz na tydzień. A w tym tyg. przez święto w ogóle nie byliśmy. Pani mi pokazuje jak mam z nim ćwiczyć i trochę ćwiczę, ale nie wszystko się udaje, bo on strasznie nie lubi jak ktoś nim manewruje i zaraz się wścieka. On lubi sam coś robić, a jak ktoś mu chce 'pomóc' to zaraz jest wrzask i wierzganie się... Na szczęście mały zaczął wreszcie sam siedzieć. Siedzi jakoś od 2 tyg dopiero. Ale na razie to też go tylko sadzam na łóżku albo asekuruje na podłodze, bo jak mu się znudzi siedzenie to po prostu leci na plecy i by głową rąbnął o podłogę. Nie raczkuje, nie siada sam i nie staje. Pełza tylko sprawnie wokoło i trochę mniej sprawnie do tyłu. Do przodu nie umie. No i od kilku dni staje już do raczkowania tak że stoi na czworaka przez dłuższą chwilę, a nie jak wcześniej robił tylko takie wyskoki i się bujał. No ale jeszcze nie wie co ma z tym dalej zrobić, żeby ruszyć. Starałam się mu pokazać, ale on zaraz wtedy się złości i rozpłaszcza na brzuchu. Więc nic z tego.

reklama
Sarisa gratulacje dla Zuzi.
Nice Laura jest na identycznym etapie jesli chodzi o poruszanie sie jak Twoj Przemek. Zobaczysz, ze niedlugo nasze dzieciaki tez beda smigac.

Do góry