Palcia super. Moja też chce wstawać, ale za szczebelki jej jeszcze nie idzie, bo nie jest chyba taka odważna. narazie zasuwa po całym mieszkaniu, ale pełzając i jak ma tylko bodziak to kurde chyba sobie wszystko obciera na podłodze. A jak lezy i dajemy jej palce to łapie paluszkami i już nie siada tylko wstaje na proste nóżki, a ja jej mówię, że jeszcze nie może bo to nie czas, ale chyba ma w nosie co ja do niej mówię...
reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
sarisa jeszcze moment a Zuzia zacznie przy wszystkim wstawać co tylko możliwe, wiem co mówię
Mój się lubi po wszystkim wdrapywać i wstawać,ale jakoś łóżeczko od zewnątrz nie jest dla niego tak ciekawe do takich rzeczy.
Mój się lubi po wszystkim wdrapywać i wstawać,ale jakoś łóżeczko od zewnątrz nie jest dla niego tak ciekawe do takich rzeczy.
paolcia84
Fanka BB :)
A moja mała nauczyła się dawać buzi i teraz zrobiła się taka całuśna, że jak tylko się do niej zbliżam buzią to już się nadstawia czasami mnie poliże przy tym
Dziewczyny, którym dzieciaczki stoją już mam pytanko! Julka jeszcze stoi na paluszkach, a nie na całej stópce. Kiedy to przejdzie?
Dziewczyny, którym dzieciaczki stoją już mam pytanko! Julka jeszcze stoi na paluszkach, a nie na całej stópce. Kiedy to przejdzie?
Efa
paolcia, ja nawet się nie obejrzałam, a Oluś zaczął stać na całej stópce. To chyba szybko idzie.
Kania78
...
Paolcia moja też stała na paluszkach jakieś może dwa tyg, teraz stąpa na całych stopach, teraz w ogóle raczkuje do łóżka, szafek, drzwi balkonowych i wstaje bez żadnego problemu sama, jak kiedyś zajmowało jej to chwilę czasu to teraz myk i już stoi.
Mojej ulubioną zabawką jest tygrys (z Kubusia Puchatka) mąż ją nauczył pokazywać oko i jak pyta gdzie tygrys ma oko, to potrafi już wskazać, ale jak zapyta gdzie mama lub tata ma oko to na razie nie wiem, czynność tą kojarzy na razie z tygrysem. Teraz też mamy zabawę we wrzucanie zabawek do wiaderka i wyrzucanie ich. Ja jej wrzucam a ona wyrzuca i odwrotnie.
Mojej ulubioną zabawką jest tygrys (z Kubusia Puchatka) mąż ją nauczył pokazywać oko i jak pyta gdzie tygrys ma oko, to potrafi już wskazać, ale jak zapyta gdzie mama lub tata ma oko to na razie nie wiem, czynność tą kojarzy na razie z tygrysem. Teraz też mamy zabawę we wrzucanie zabawek do wiaderka i wyrzucanie ich. Ja jej wrzucam a ona wyrzuca i odwrotnie.
Ostatnia edycja:
paolcia84
Kania to szybko załapała Twoja córcia to wstawanie gratulacje! A Julka zaczęła sama stawać kilka dni temu, może tydzień, więc jeśli niedługo pewnie też zacznie stąpać!
Daniel ani nie raczkuje, ani nie pełza, chciałby tylko wiecznie stać Sam ciągnie się szczebelków w łóżeczku, ale wstać jeszcze nie potrafi. Każe się co chwile podnosić, trzyma mnie za palec i stoi Może to przez to, że on nigdy na brzuchu nie lubił leżeć i dlatego ma opory co do raczkowania.... no ale pewnie skończy się tak że zamiast raczkowania to wstanie i pojdzie heheh a poki co mam spokoj
reklama
ELWIRKA 25
Mamuśka
czaami wam zazdroszcze ciekawe kiedy moja oli usiadzie a co dopiero wstanie a jesli ten neurolog powie ze cos jest nie tak martwie sie