reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Palcia super. Moja też chce wstawać, ale za szczebelki jej jeszcze nie idzie, bo nie jest chyba taka odważna. narazie zasuwa po całym mieszkaniu, ale pełzając i jak ma tylko bodziak to kurde chyba sobie wszystko obciera na podłodze. A jak lezy i dajemy jej palce to łapie paluszkami i już nie siada tylko wstaje na proste nóżki, a ja jej mówię, że jeszcze nie może :( bo to nie czas, ale chyba ma w nosie co ja do niej mówię...

reklama
sarisa jeszcze moment a Zuzia zacznie przy wszystkim wstawać co tylko możliwe, wiem co mówię :)
Mój się lubi po wszystkim wdrapywać i wstawać,ale jakoś łóżeczko od zewnątrz nie jest dla niego tak ciekawe do takich rzeczy.

A moja mała nauczyła się dawać buzi :tak: i teraz zrobiła się taka całuśna, że jak tylko się do niej zbliżam buzią to już się nadstawia :-D czasami mnie poliże przy tym :-D
Dziewczyny, którym dzieciaczki stoją już mam pytanko! Julka jeszcze stoi na paluszkach, a nie na całej stópce. Kiedy to przejdzie?

Paolcia moja też stała na paluszkach jakieś może dwa tyg, teraz stąpa na całych stopach, teraz w ogóle raczkuje do łóżka, szafek, drzwi balkonowych i wstaje bez żadnego problemu sama, jak kiedyś zajmowało jej to chwilę czasu to teraz myk i już stoi.
Mojej ulubioną zabawką jest tygrys (z Kubusia Puchatka) mąż ją nauczył pokazywać oko i jak pyta gdzie tygrys ma oko, to potrafi już wskazać, ale jak zapyta gdzie mama lub tata ma oko to na razie nie wiem, czynność tą kojarzy na razie z tygrysem. Teraz też mamy zabawę we wrzucanie zabawek do wiaderka i wyrzucanie ich. Ja jej wrzucam a ona wyrzuca i odwrotnie.

Ostatnia edycja:
Kania to szybko załapała Twoja córcia to wstawanie :szok: gratulacje! A Julka zaczęła sama stawać kilka dni temu, może tydzień, więc jeśli niedługo pewnie też zacznie stąpać! :tak:

Paolcia tak jak Efa napisała, nim się obejrzysz już sama będzie śmigać :-) super że Julcia taka całuśna, moja coś nie bardzo w tym temacie heh.

Paolcia- u nas nie zapowiada się to szybko, młody dopiero nogi prostuje jak go się weźmie do stania, a stópki jak baletnic, i czasem opiera się na nich. Moja Ola dopiero wstała na 10 mcy i szybko poszło.

Daniel ani nie raczkuje, ani nie pełza, chciałby tylko wiecznie stać :p Sam ciągnie się szczebelków w łóżeczku, ale wstać jeszcze nie potrafi. Każe się co chwile podnosić, trzyma mnie za palec i stoi :) Może to przez to, że on nigdy na brzuchu nie lubił leżeć i dlatego ma opory co do raczkowania.... no ale pewnie skończy się tak że zamiast raczkowania to wstanie i pojdzie heheh a poki co mam spokoj :p

reklama
Do góry