reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

elwirka, nie martw się na zapas, u takich maluszków jak nasze wszystko jest jeszcze do wyćwiczenia. U nas podejrzewali napięcie mięśniowe ale nic takiego nie było, a i tak chcemy chodzić na zajęcia z rehabilitacji żeby mały się lepiej rozwijał :) Głowa do góry!

reklama
Elwirka nie denerwuj się narazie, u Agi np bardoz długo nic się nie działo nurolog powiedziała, że ma lekko opóźniony rozwój fizyczny przez niedowagę a teraz jak zastartowała to już przy meblach chodzi i od pełzania, które trwało bardzo długo po siadanie, raczkowanie, wstawanie i to chodzenie trwało dosłownie ze 2 tyg. teraz tak nadrobiła bardzo, ze już całkiem spokojna jestem. ona nic kompletnie nie chciała robić przecież tu dzieci raczkować zaczynały a Aga ledwo pełzała a teraz mówię. w 2 tyg wszystko się działo. także myślę że nie masz powodu żeby się martwić

Elwirka tak jak dziewczyny pisały, nie martw się na zapas! Najważniejsze, że masz wszystko pod kontrolą i chodzisz do lekarzy! Robisz wszystko jak należy, także głowa do góry! Jeżeli neurolog stwierdzi jakieś nieprawidłowości to pójdziecie na rehabilitacje i zobaczysz jak młoda wystartuje! Jeszcze nie raz będziesz nam tu pisać że nie nadążasz za młodą :-D

Elwira- moja Ola nie miała żadnych problemów neurologicznych, a siedzieć zaczęła w wieku 7 mcy i to się huśtała na boki, tak dobrze siedziała na 8 mcy, ale i tak miała poduszki bo walił głową wszędzie, a stać zaczęła na 10 mcy, łapała się za szczebelki, poszła na rok, a na 11 mcy to chodziła przy meblach. Mój Arek troszkę szybciej załapał siedzenie, ale też nie stoi, nie pełza, tylko do tyłu i wokół własnej osi, jak go stawiam to ma nóżki jak u baletnicy. Ja mam spokój bo wiem, że nigdzie nie pójdzie, a i tak wiem, że dziecko samo nadrobi, moja Olka opóźniona była we wszystkim a teraz jak wariatka biega i już nadgoniła dzieci.

Elwirka nic się nie martw. Najważniejsze, że mała jest pod opieką, a na resztę przyjdzie czas.

My musimy się pochwalić, bo Zuza zaczęła sama siadać :-). Pełaza po mieszkaniu jak szalona jak sobie tylko upatrzy cel to w sekund kilka tam jest i teraz właśnie ma faze na siadanie i zaraz się kładzie i pełznie gdzieś. A dziś sam wstała złapała się łóżka i stała tak sobie kilka sekund, ja ja sprowadziłam w tryb pośladkowy, bo bałam, że przygmoci zaraz o coś głową. aha i nie stoi już ja baletnica

Elwirka wierzę że się martwisz ale jesteście pod opieką lekarzy i na pewno wszystko się wyjaśni, a Oliwka niedługo Cię zaskoczy i jeszcze będziesz tu "narzekać" że nie możesz jej ogarnąć :-)
Sarisa gratulujemy Zuzince nowych umiejętności, na początku jak wstaną to ciężko im się siada stabilnie ale szybko opanuje tę umiejętność, najszybciej pewnie w łóżeczku bo jest w miarę bezpiecznie.

reklama
Do góry