reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Łukasz wyłapał zabawę że jak coś wyrzuci z rączek i potem ktoś mu poda to będzie tak robić cały czas :)
dzisiaj np w wózku miał zabawkę i chyba z 10 razy mi ją wyrzucał a ja mu podawałam. Ile miał przy tym radochy.

a moje dziecko dzisiaj dalo popis przy mojej mamie jak ja w kuchni bylam. uciekla jej pilka i z siadu przekrecila sie na boczek a potem na kolanka jak do raczkowania i tak sie przerazila ze jej sie udalo ze wybuchnela placzem:p

A moje dziecko nauczylo sie pare dni temu wstawac i umie juz sam stac bez pomocy:):).Przez ostatnie 2 tyg bardzooooo sie rozwinal:)

Moja Gabi nie raczkuje jeszcze tylko pełza ale gada jak najęta-dziadzia, baba , mama, tata,i takie inne ...Oj rośnie mi druga gaduła.Starsza jeszcze nie chodziła ( 14 miesięcy miała jak zaczęła )ale gadała całymi zdaniami.

Joli77 WOW! to niezłą masz gadułe! Zazdroszcze pierwszych słówek! Jak ja bym chciała usłyszeć głosik mojej niuni :tak: czasami mówi mama, baba, tata! Są to jednak słowa nieświadome jeszcze. Jak pytam jej gdzie jest mama? to patrzy na drzwi wejściowe :-D hmmm może tatuś sprowadza sobie jakąś mamusie!!!:wściekła/y::-D

moja gada na calego jak na tym filmiku, a dzisiaj cos jej wyszlo nowego "KLAAAA" litere L jak LOPATA wprowadza do slownika (nie mam polskiej czcionki). i ogolnie kotek oggie nazywa sie "kokekgi" -dwa w jednym:) raczkowanie nadal w lesie, wstawanie chodzenie tez. chyba najpierw rozwija sie intelektualnie, przybija mi piateczki, od wczoraj paluszkiem wskazujacym naciska guziczki albo jak wystawie palec do niej to dotyka mojego palca swoim ak samo:)) strasznie oglada swoje raczki jakby paluszki odliczala:)) wsadza mi w gebuche smoczek, zyrafke, zabawki a dzisiaj butelke! i to jak celuje haha:)) ma super rozwinieta koordynacje ruchowa jak na takiego szkraba. zamyka i otwiera piasteczki nieraz z jakims malym przedmiotem neiraz bez. fajnei to wyglada:)

reklama
Do góry