reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Mój Oluś już się rwie do stania... Podciąga się na moich rękach, albo jak leżę z nim na łóżku, to sam się po mnie wspina i próbuje stać. I chodzić. Stawanie już, już mu właściwie wychodzi, chociaż wywrotki są widowiskowe. Ja podobno zaczęłam chodzić w wieku 9 miesięcy. Może on też będzie?

reklama
Efa, to super Oluś się rozwija! Mój nawet jeszcze nie siedzi :)
No ale opanował te obracanie do perfekcji tak więc na razie to pochłania jego czas :)
a odkąd zniżyliśmy mu łóżeczko na środkowy poziom to już nie robi " a kuku" :)

a potem kazdaz nas bedzie prosic: kochanie usiadz na chwileczke daj mamie odpoczac:))) teraz chcemy zeby chodzily itp a jak sie zacznie to uuuuuuuuu. ja podobno stalam twardo na nogach jak mialam 8 mcy , nie raczkwoalam wcale a chodzilam juz na calego jak mialam roczek niecaly. ciekawe jak bedzie z moim glizdusiem

nice, super , brawo dla Przemusia :)

Efa, Olek to zuch chłopak i tylko patrzeć jak bedzie zasuwał na nóżkach :)))

Dziulka,
zapewne tak bedzie, tylko patrzeć jak nie bedziemy nadążać za naszymi pociechami ;) My jęzor do pasa a dziecko bedzie leciało przed siebie haha ... oj naoglądałam sie takich obrazków ale już tak śmiesznie nie bedzie jak to ja bede tak biegała ;)))

To i ja się troszke pochwale, bo Patryś dosięga już stópkami do buzi hihi ... normalnie powód do dumy ;) Obraca się sam na brzuszek i z powrotem wraca na plecki :D ale póki co nie robi tego w swoim łóżeczku ani w nocy ... jeszcze :)

Efa - Oluś idzie jak burza w rozwoju. Aż ciężko uwierzyć - przecież on ma dopiero pół roczku. Jestem pod wrażeniem :-) Wrzuć jakiś filmik z jego wyczynami, plisss :-)

Dziulka dlatego mi się absolutnie nie spieszy do chodzenia!!! tak bym chciała spokojnie pojechać na wakacje i w ogóle polenić się dłużej.

Efa gratki dla Olusia, pewnie zacznie chodzić tak szybko jak Ty :-)
Mała_mi niedługo i Twój synek Cie zaskoczy, nasze dzieci się tak szybko rozwijają, że każdego dnia można zauważyć, że robią coś nowego. Mnie każda nowa umiejętność ogromnie cieszy, ostatnio zauważyłam że Oliwkę interesują metki przy zabawkach, łapie je umiejętnie dwoma paluszkami - kciuk i wskazujący i ogląda taką malutką rzecz. Jeśli chodzi o raczkowanie to dopiero się przymierza się, za to jak siedzi to z siedzenia potrafi trzymając mnie za ręce usiąść na klęczkach.

reklama
Maja też jeszcze nie siedzi, ale ja się nie martwię. Zuza usiadła sama jak miała 8 miesięcy i w tym samym tygodniu zaczęła raczkować, a chodzić zaczęła jeszcze przed ukończeniem roku :-)

Noo dziewczynki, potem będzie wesoło, oczy dookoła głowy. Powiem Wam że Zuza robila takie numery że np doczołgała się do szuflady z przyprawami i wpierniczyła kostki rosołowe "na sucho", albo karmę dla psów u moich rodziców. Zdarzało się też mycie rąk w kibelku oraz zębów moim tuszem do rzęs... :-) mogłaby długo wymieniać. Główna zasada jest prosta-jak dziecka nie widać i nie słychać - będą kłopoty :-)

Do góry