Madzia bardzo ladnie siedzi podparta, sadzam na na lozku, z tylu poducha i po bokach poduchy, na kolana tez bo inaczej gubi zabawki i jest dzika rozpacz, potrafi tak nawet z godzine siedziec. Na boki obraca sie jak ma ochote, ale umie w obie strony. a z pelzaniem to jest 10 lat za murzynami, bo jeszcze nic a nic, natomiast jak zasypia robi cos przedziwnego, spi na brzuszku i podnosci pupke na wyprostowanych nozkach w gore a korpusik zostaje, podparla by sie raczkami to by do raczkowania stanela...
reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
no to czyli że u nas "po bożemu"mamaagusi spokojnie, nam dr rehabilitacji właśnie tak mówiła - najpierw wokół własnej osi, potem do tyłu, a potem do przodu :-)
a czy tylko moj Wojticzello sam nie siedzi za dobrze? bo mnei to troche zastanawia
Ja mojego jeszcze nie sadzam. Czekam na szczepienie i spytam lekarza.
czarodziejkaM
mamaagusi spokojnie, nam dr rehabilitacji właśnie tak mówiła - najpierw wokół własnej osi, potem do tyłu, a potem do przodu :-)
dokładnie tak jest Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)
nice-girl
A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)
moja też właśnie na nogi chce stawać się usztywni i teraz jak tu posadzić takiego cwaniaka:-)dokładnie tak jest Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)
no to gratulacje!!! ja teraz czekam na odwrotne obroty:-)A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)
reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Nice, gratuluję Przemusiowi! Teraz jak opanuje to do perfekcji to zobaczysz jaki zrobi się aktywny