reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Madzia bardzo ladnie siedzi podparta, sadzam na na lozku, z tylu poducha i po bokach poduchy, na kolana tez bo inaczej gubi zabawki i jest dzika rozpacz, potrafi tak nawet z godzine siedziec. Na boki obraca sie jak ma ochote, ale umie w obie strony. a z pelzaniem to jest 10 lat za murzynami, bo jeszcze nic a nic, natomiast jak zasypia robi cos przedziwnego, spi na brzuszku i podnosci pupke na wyprostowanych nozkach w gore a korpusik zostaje, podparla by sie raczkami to by do raczkowania stanela...

reklama
mamaagusi spokojnie, nam dr rehabilitacji właśnie tak mówiła - najpierw wokół własnej osi, potem do tyłu, a potem do przodu :-)

dokładnie tak jest:tak: Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami:-D I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)

A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! :-D :-D :-D Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)

dokładnie tak jest:tak: Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami:-D I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)
moja też właśnie na nogi chce stawać się usztywni i teraz jak tu posadzić takiego cwaniaka:-)
A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! :-D :-D :-D Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)
no to gratulacje!!! ja teraz czekam na odwrotne obroty:-)

reklama
Do góry