reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Madzia bardzo ladnie siedzi podparta, sadzam na na lozku, z tylu poducha i po bokach poduchy, na kolana tez bo inaczej gubi zabawki i jest dzika rozpacz, potrafi tak nawet z godzine siedziec. Na boki obraca sie jak ma ochote, ale umie w obie strony. a z pelzaniem to jest 10 lat za murzynami, bo jeszcze nic a nic, natomiast jak zasypia robi cos przedziwnego, spi na brzuszku i podnosci pupke na wyprostowanych nozkach w gore a korpusik zostaje, podparla by sie raczkami to by do raczkowania stanela...

reklama
mamaagusi spokojnie, nam dr rehabilitacji właśnie tak mówiła - najpierw wokół własnej osi, potem do tyłu, a potem do przodu :-)

dokładnie tak jest:tak: Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami:-D I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)

A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! :-D :-D :-D Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)

dokładnie tak jest:tak: Mój jest właśnie dopiero na etapie pełzania do tyłu,a siedzi tylko podparty poduchami Strip,ale leci przeważnie do przodu po jakimś czasie bo się zaczyna bawić stopami:-D I jak go próbuję posadzić to on nogi prostuje i koniecznie chce właśnie stać,a siedzieć jeszcze dobrze nie potrafi.No niemożliwy jest ;-)
moja też właśnie na nogi chce stawać się usztywni i teraz jak tu posadzić takiego cwaniaka:-)
A Przemuś właśnie obrócił się SAM z plecków na brzuszek - 2 razy!!!! :-D :-D :-D Wiem że dla większości dzieciaczków tutaj to chleb powszedni,ale tak się cieszę że musiałam się tym z Wami podzielić! :-) Duuużo się przy tym namęczył, no i jeszcze trochę pracy przed nim jest zanim zacznie się tak swobodnie obracać,no ale najważniejsze że już mu się to wreszcie bez mamusinej pomocy udało :-)
no to gratulacje!!! ja teraz czekam na odwrotne obroty:-)

reklama
Do góry