reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dziewczynki, z tymi pilotami uważajcie, jak byłyśmy w szpitalu jedna Pani opowiadała że wylały baterie jak dziecko gryzło pilota i potem małej całą buzię pleśniawkami wysypało czy czymś takim.

reklama
siedlisko bateri heheheh tak glosno sie zasmialam, ze az mlody podskoczyl we snie:D

moj z rana jak wstaje musi obejrzec gummy bear :D na lapie;p trwa to 2 minuty, wiec mu pozwalam a on az sie smieje jak widzi zielonego zelka misia

aaa i moj gnojek maly dobrze nie siedzi bo pare sekund i leci na bok, ale od wczoraj staje ladnie na czterech i sie buja w przod i w tyl, wczoraj zrobil jednego raczka prawie ale upadl na boczek na materacu wystraszyl sie i poplakal ;p
aa no i jak mu podaje rece do siadu to on chce stawac na stopy..... oczywiscie nie pozwalam. zastanawiam sie tylko po co mu te ewolucje skoro sam nie siedzi dluzej niz 5 sekund

a myślałąm, że tylko moje dziecko wyrywa się po pilota :-) Aga się wczoraj pierwszy raz odepchnęła do tyłu wiec może zacznie pełzać do tyłu częściej i się na myśli żeby do przodu się też ruszyć...

Cass dla uściślenia, mojej oczywiście do buzi nie pozwalam wkładać pilota, jak już bawi się przez chwilkę po czym zabieram. Pilota nie daję jej bezpośrednio do ręki żeby się bawiła, jak dorwie leżący na ziemi czy na łóżku to nie wyrywam jej, niech popatrzy, poprzyciska sobie.
Mamaagusi gratuluję nowych poczynań :-)

Moja też jeszcze dobrze nie siedzi. oparta siedzi o ile nie postanowi za bardzo się na bok obrócić i wtedy na brzuch leci. ale bez oparcia to dosłownie pare sek usiedzi.

Przemek też bez podparcia to kilka sek tylko usiedzi, potem leci na bok. Ale z podparciem minimalnym już dobrze siedzi. Wygląda to na ogół tak że ja siadam w rozkroku i go sadzam między moje nogi i ma wtedy jakby co podparcie po bokach i z tyłu też jak poleci to na moim brzuchu ląduje.

reklama
Do góry