reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
roxi, gratuluję:-Du nas na topie jest "bubu", szczególnie jak mama na raczki nie chce wziąć. wychodzi jej wtedy zajebiaszcze "zizi bubu":-D a jak powtarzam jej w kółko "mama" to się brechta i krzyczy "bziiiiii", o co kaman???:confused::-D

Filmik o tym, jak Oluś próbuje wstać, wrzucam na zamkniętym :)

Ale Wam zazdroszczę tego "mamama", czy "tatata". Mój dzieć od miesięcy wali do mnie per "ty". To znaczy "Ewu". Czasami wychodzi mu "Ewa". Ja siedzę i mu gadam: "powiedz ma-ma", a moja własna mama się nabija, że zanim on się nauczy słowa "mama", to już będzie umiał słowo: "powiedz".

Ostatnia edycja:
Roxi - super :-)
Ida jak ja mojemu mówię mama,mama....itd to on najpierw się głupio patrzy na mnie a potem zaczyna się śmiać:-D

moja ma podobnie

Roxi fajnie fajnie to juz niedługo powie ale nie mama czy tata tylko baba ;-)

Efa ale mnie tym powiedz ubawiłas bo ja nie pomyslałam o tym :p

Ostatnia edycja:
Ida,to jasne- Inka całusna dziewczyna jest i buzi wciąż sie domaga:).
A Amelka ostatnio odkryła uroki gadania z uszami w wodzie:)))- przy kąpieli buzia jej sie nie zamyka.Niestety,"mama" słyszę tylko ,jak płacze...:(((- ale może dobre i to?Że niby ja taka na ratunek niuni i w ogóle?No,za to tata cały happy,bo z "tata" jakos nie ma zahamowań;/.A wczoraj padalismy oboje ze śmiechu,bo dałam jej spróbowac chałwy.Oczywiście zachwyt i entuzjazm,az się cała trzęsła z radości i mówiła "dombwwww"- kilka razy to powtórzyła,więc uznaliśmy,że mówi "dobre":-D!Hm,możliwe,bo przeciez jak ja karmię,to wciąż słyszy "Dobre?Dooobre!".
AAA!Zapomniałabym!Siedzi sama bez podparcia juz całkiem długo,dopóki sobie nie przypomni,ze trzeba nogę do buzi wsadzić.No i parę razy juz podniosła dupkę i "stanęła " na czworakach- ale to na krótka chwile i jeszcze nie załapała,że można sie przemieszczac w ten sposób.

Ida - super :-) Przemek to mówi tylko 'ama ama' zamiast mama ;-)

Hapybeti - gratulacje dla Amelki siedzenia i podnoszenia się :-) Pewnie niedługo zacznie raczkować :-)

Ida,to jasne- Inka całusna dziewczyna jest i buzi wciąż sie domaga:).
A Amelka ostatnio odkryła uroki gadania z uszami w wodzie:)))- przy kąpieli buzia jej sie nie zamyka.Niestety,"mama" słyszę tylko ,jak płacze...:(((- ale może dobre i to?Że niby ja taka na ratunek niuni i w ogóle?No,za to tata cały happy,bo z "tata" jakos nie ma zahamowań;/.A wczoraj padalismy oboje ze śmiechu,bo dałam jej spróbowac chałwy.Oczywiście zachwyt i entuzjazm,az się cała trzęsła z radości i mówiła "dombwwww"- kilka razy to powtórzyła,więc uznaliśmy,że mówi "dobre":-D!Hm,możliwe,bo przeciez jak ja karmię,to wciąż słyszy "Dobre?Dooobre!".
AAA!Zapomniałabym!Siedzi sama bez podparcia juz całkiem długo,dopóki sobie nie przypomni,ze trzeba nogę do buzi wsadzić.No i parę razy juz podniosła dupkę i "stanęła " na czworakach- ale to na krótka chwile i jeszcze nie załapała,że można sie przemieszczac w ten sposób.

to tak jak ja :-) i gratuluję postępów w siedzeniu:-)

reklama
moj klusek wstal pierwszy raz z lezenia do siadu sama bez moich palcow. a tak to jak lezy na brzuchu to zaczyna kombinowac jak tu dopasc moj telefon ktory lezy dalekoooooo w przodzie i wyciaga rece takkkieeeeeee dlugie rusza nogami i zapomina ze trzeba dupencje ruszyc. a tak to jak postawie to twardo sie t rzyma na nogach tylko ze musze ja trzymac.ma totalnego fiola na tle kluczy od domu. jak dochodze do klatki i wyciagam klucze to tak sie cieszy ze nogami wywija i raczki sie jej trzesa:pp i coraz smielej w koncu zaczyna sie majtac na brzuch jak powiem: uciekaj, spadaj , sio!" to wtedy robi zamach ale musze dupke popchnac i wtedy fik:)))) do raczkowania puki co nie widze postepu. pelzac jej sie nei chce:ppp a gadane to ma:pp nadal mam na imie Oggie!!!!!!!!!

Do góry