reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Elusia, Natolin - gratulacje dla małych obrotowców :-D

A ja się chcę pochwalić, że Przemuś dziś zrobił pierwszy raz siusiu do nocniczka :-D Kupiłam mu dziś. Posadziliśmy go i bardzo mu się podobało i tak akurat trafiliśmy że po chwili zrobił siusiu. Ale się cieszył jak zaczęła mu melodyjka grać! :-D Także od dziś zaczęliśmy oswajanie z nocnikiem :-) Co prawda trzeba go jeszcze asekurować, bo jakby zrobił zryw to by poleciał na ziemie, bo on jeszcze za bardzo sam nie trzyma równowagi, no ale oswaja się już z tematem i co najważniejsze bardzo mu się to podoba :-)

Loliszko ona mi sie giba przód tył :eek: tak jakby chciała ruszyć a nie wiedziała jak :-D
normalnie " i kto to mówi 2" mi sie przypomniało:))) kto wie o jaką scenę chodzi?:rofl2:
gratki dla raczukjących i prawie raczkujących bobasów!!! ciekawie musi to wyglądać :)
u nas dopiero krecik i czasem na rękach wyprostowanych sie oprze
ale jak jej mowie "powiedz mama" to tak sie jakoś wysila, otwiera usta, jakies dziwne dźwięki jej wychodzą, jakby chciała to powiedzieć :) ostatnio powiedziala baba ale chyba nie byla świadoma :)
moja mówi na mnie "gziiiiiiiiiiiiiiiii":dry::-D
a to u nas zagryza dolną wargę i wydaje z siebie pffffff ,a tak to ostanio powiedziały fu fu i bu i wie kto to Tatus i Mamusia:). Jak rano lezy z nami w lozeczku pomiedzy nami i patrzy na mnie pytam sie jej gdzie jest tata i zawsze sie odwroci i na M. patrzy i sie smieje i w jak M. pyta gdzie mama to wtedy na mnie patrzy - słodkie to jest :)
Miśka ma gdzieś kto to tatuś i mamusia, de best jest pilot do tv:-D jak sadzam ją rano do leżaczka a tv jeszcze niewłączony to patrzy na ławę, w sensie "gdzie jest pilot??? włącz ten tv w końcu!!!" - tylko nie wiem czym sie w tej chwili chwalę...
pamietam jak Leane mowila HAJJJJJJJJJJJJJJJ i HAJKUUUUUUUUUUU. a kota z domu wyeksmituje bo ta zolza mala na mnie i na moja mame mowi OGGIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! noz szlak mnie trafia:p pwotarzam mama wkolko a ona ogiiiiiii
może oggggiiieeeeeeee = lofciam cię:-D

normalnie " i kto to mówi 2" mi sie przypomniało:))) kto wie o jaką scenę chodzi?:rofl2:

moja mówi na mnie "gziiiiiiiiiiiiiiiii":dry::-D

Miśka ma gdzieś kto to tatuś i mamusia, de best jest pilot do tv:-D jak sadzam ją rano do leżaczka a tv jeszcze niewłączony to patrzy na ławę, w sensie "gdzie jest pilot??? włącz ten tv w końcu!!!" - tylko nie wiem czym sie w tej chwili chwalę...

może oggggiiieeeeeeee = lofciam cię:-D
Ida ,"I kto to mówi",dokładnie!:-D
A co do TV,to Amelka nie patrzy,gdzie pilot,tylko wymowny wzrok-ja- pusty ekran- ja- pusty ekran i tak do skutku.To samo z pozytywką z karuzelki:).
Nauczyłam ją "dawać buzi":)- mówię "Amelka,daj buzi ",a ona rozdziawia paszczękę i rzuca się na mnie,obśliniając mnie niemiłosiernie:-D.Uwielbiam to!!!:tak:

Happy, ja na to mówię buziak "na jamochłona" albo na "glonojada" :))

Moje dziecko wczoraj zaczęło pełzać do tyłu i była tym faktem tak zszokowana że zaczęła ryczeć :p

Ja z kolei nauczyłam Majkę dawać 'cześć'. Mówię Maja daj cześć i wyciągam do niej rękę a ona wyciąga prawą łapkę i się cieszy :-)

Poza tym wczoraj stwierdziłam że muszę w końcu obniżyć dno łóżeczka bo Majka robi fik na brzuszek, łapką łapie za poręcz łóżeczka i próbuje się podniesć, boję się że coś w końcu wymodzi

Cass z tym obniżeniem łóżeczka do bardzo dobry pomysł, bo nigdy nie wiemy co strzeli do głowy takiej kruszynie :-)
U Nas już o poziom obniżone, ale pewnie trzeba na ostatni poziom dać, bo też się podciąga na szczebelkach...
Maja pewnie była zaskoczona, że tak już dużo umie, że ze szczęścia się popłakała :-)

cass buziak na jamochłona padłam heheh

A mój Zuzek sam siedzi :))))))) tylko jeszcze sama nie usiadła ehhh i gada jak szalona oczywsicie w swoim języku. I jak jej mówię chodź to wyciąga raczki do góry. A pełzanko do tyłu wokół własnej osi to już dawno. Teraz mostki uskutecznia.
Dla obrotowców gratki i Nice sikanie do nocnika super

reklama
Do góry