reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

A moje dziecię łysieje. Kiedyś miała taką gęstą czuprynę, a teraz czachę widać. Pewnie chciała mamusi potowarzyszyć.

reklama
U nas tez generalnie"abla- dabla - bleble",ale rano dzis "powiedziała" Ablakadabla:))- ale sie uśmiałam:).No i "Tata " sie pojawiło:)- ale się ucieszy,jak go tak powita:).
No i moje dziecko reaguje na polecenie"Fik"- czyli obrót z brzuszka na plecki czy odwrotnie.Ja mówię Amelka- fik,a ta sie przekręca:))).

a to u nas zagryza dolną wargę i wydaje z siebie pffffff

u nas tez mały tak robi, zapluwając się przy tym po pachy, a dziś jak byłam na spacerze to przez jakieś 3 minuty ciągle pierdział buzią i aż się ludzie z sąsiedniej ławki dziwnie na mnie patrzyli, jakby to moja sprawka była :sorry:

Nice widzę, że u Was też pierdzenie buzią na porządku dziennym heh.
Oliwcia mnie dziś zaskoczyła - siedziała okrakiem trzymając mnie za ręce nogi przeszły na bok podniosła trochę dupkę i sru siedzi na piętach kilkanaście sekund. Zajawki na raczkowanie też są ale jeszcze trochę czasu minie zanim pojmie co i jak :-)
Reaguje jak mówię do niej "Oliwka daj mamie rączkę - nawet leżąc na brzuchu podnosi rękę w moim kierunku. Wczoraj jak się uderzyła o zabawkę, zaczęła płakać, mąż ją wziął na ręce a Ona "mama", ucieszyło mnie to bardzo ale myślę ze to czysty przypadek...
E-lona moje dziecko generalnie od urodzenia jest łyse, dopiero teraz zaczynają jej odrastać nowe włoski taki nowiutki meszek...

a moja niestety nic ani mama ani baba ani tata kompletnie nic. Za to skubana jak jej mowie gonic ja to tak zaswa ze ciezko ja dogonic. A przytym smiechu na caly blok

tak jak i u nas:) plus jeszcze "aaaadziaaaa" i "haaaj".

pamietam jak Leane mowila HAJJJJJJJJJJJJJJJ i HAJKUUUUUUUUUUU. a kota z domu wyeksmituje bo ta zolza mala na mnie i na moja mame mowi OGGIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! noz szlak mnie trafia:p pwotarzam mama wkolko a ona ogiiiiiii

taaaak tylko ze moja wola swiadomie kota po mimieniu a mnie i babcie to co??? my ze mamy wlosy na lbie to tez koty???

reklama
my po ćwiczeniach rehabilitacyjnych,rozwiał moje obawy na temat pełzania do tyłu,bo podobno normalna sprawa,i do miesiąca powinna zacząć pełzać do przodu,Natalka od paru dni obraca się z brzuszka na plecki,bo umiała tylko z plecków na brzuszek:-)

Do góry