reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
Ala no to super,czekaj dzielnie na jej start,moja Natka od paru dni dziwnie sie zachowuje: leży na plecach i odpycha sie nogami i przesuwa sie do tyłu,wygląda jakby pełzała ,ale jak rak,czy to normalne?

no wlasnie moja tez i po podlodze i po przewijaku odwala takie jaja, probuje pelzac ale sie wkurza bo tak bardzo chce a jakos dupsko za ciezkie... o raczkowaniu nie wspomne-daleko w lesie. puki co cwiczy glos do opery ze szyby dzwonia....

gratki dla raczukjących i prawie raczkujących bobasów!!! ciekawie musi to wyglądać :)
u nas dopiero krecik i czasem na rękach wyprostowanych sie oprze
ale jak jej mowie "powiedz mama" to tak sie jakoś wysila, otwiera usta, jakies dziwne dźwięki jej wychodzą, jakby chciała to powiedzieć :) ostatnio powiedziala baba ale chyba nie byla świadoma :)

u nas były trzy dni kiedy "mama" powtarzała co chwile i nagle ucichło :oo2: znudziło sie jej :] jak jej teraz powtarzam "mama" to sie do mnie chichra..ehh..i zrozum tu takiego berbecia...

Moja ma teraz taki okres cały dzień słyszę "mamamamammmaaammamamammma" ale siedzi tylko podparta z tyłu i sama nie siądzie.

Łukaszek jeszcze sam nie siedzi, za to przekręca się cały czas. Jest tak aktywny z tymi obrotami że ja ledwo za nim nadążam. Łóżeczko już obniżyliśmy na środkowy poziom, bo tak jak Wam kiedyś pokazywałam zdjęcie, mały potrafił głowę wystawić za łóżeczka, tak więc obawiałam się co on jeszcze nowego wymyśli.
Na razie też nie rwie się do raczkowania. Przez te jego obracania to aż mu problem jest teraz pieluchę zmienić, bo musi ten swój tyłeczek obracać na boki :D

reklama
a to u nas zagryza dolną wargę i wydaje z siebie pffffff ,a tak to ostanio powiedziały fu fu i bu i wie kto to Tatus i Mamusia:). Jak rano lezy z nami w lozeczku pomiedzy nami i patrzy na mnie pytam sie jej gdzie jest tata i zawsze sie odwroci i na M. patrzy i sie smieje i w jak M. pyta gdzie mama to wtedy na mnie patrzy - słodkie to jest :)

Do góry