reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
moje dziecko jak w kapieli pokazalam gabeczke dalam do raczek i ona ja za wszelka cene chce zjesc a dzisiaj myje jej brzuszek to mi wyrwala:)))

Mała_mi Łukaszek trzyma nóżki tak jak Franek. A oto dowód:

Jeszcze mam jedno,ale za bardzo roznegliżowane(czyt.bez pieluchy)

Załączniki

• 005.jpg
    005.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 45
Dla tych co się martwią napiszę, że u nas dopiero dziś Hubson obrócił się sam. Z pleców na brzuch.
To było rano. Wieczorem śmigał już w dwie strony tzn. z brzucha na plecy. Jak widać wszystko w swoim czasie.

a mnie drażni jak ktoś zaczyna przeżywać że któreś dziecko już umie cośtam, już je coś tam a własne-osobiste nie... no kurczę, a co ja mam tu pisać? moja córa jest leniem!!!!!!!! dwa razy obróciła się z pleców na brzuch - wątpię żeby był w tym choć gram celowości, zreszta kiedy ma próbować jak nie poleży dłuzej niż 5minut, wcale za stópkami nie przepada, grzechotkami gardzi, chyba że ktoś jej rytmy zapodaje (bo w jej rączkach jakoś chyba inaczej brzmią:p) i przykłądy można mnożyć!!!!!!!!!! ale wchodząc tu i czytajac o nowych umiejętnościach waszych maluchów, nie myślę o tym że Inka ma gdzieś ćwiczenia fizyczne!!!!!!! ona widocznie rozwija się duchowo:D:D:D a ja cieszę się tym bardziej z postępów waszych maluchów;))))))))))))))
więc gratki dla Łukaszenki i Franeczka!!!!!!!!!!!:*:*:*:*:*

to Zuzek sie aktywny zrobił jakiś tydzień temu i tak macha nóżkami i przy tym ma taka mine. Mój sie wkurza, ze wszystko mokre, a ja sie ciesze razem z mala, ze ma taka radoche. Widzisz mama przy kapieli=radocha heeheh
chyba masz racje bo dzisiaj znowu mąż kąpał i kaczuszka już go nie śmieszyła :no: hmm a może taki dzień miał poprostu, dużo wrażeń :happy:

Ida, mam podobne podejście, wszystko w swoim czasie :tak:i uwielbiam te chwile kiedy robi coś pierwszy raz sam, dzisiaj zaczął się interesować pozytywką którą od dawna ma zamontowaną na łóżeczku i zaczął się do niej przekręcać na boczek :-) a mamusia cała dumna :-p

Ida baaaaardzo mnie pocieszyłaś swoją logiką, niby wiem,że wszystko w swoim czasie, ale zawsze tak się pomyśli "a mój tak nie robi".. teraz będę utrzymywać,że jak to ujęłaś, rozwija się duchowo :)) chociaż wczoraj zrobił pierwsze (i jedyne-żadne zachęty nie pomagają) półtora obrotu, po czym osiadł na laurach i zażądał kategorycznie odwrócenia go ręcznie :)

Iduś,zdrowe podejście:)!Ja mam takie samo- w ogóle nie przejmuje się,że Amelka czegos tam jeszcze nie robi,nie ma ząbków,nie siedzi sama- ma na to wszystko czas:))).Pewnie,że cieszy wszystko,co umie,ale jak czegos nie umie,to nie "poganiam",żeby doganiała kolegów i kolezanki,bo każde dziecko ma swój własny rytm i jedne rzeczy robi szybciej,inne wolniej.A co do jedzenia ,to przeciez tu w ogóle nie ma co gadać o "rozwoju",bo przeciez dzieci nie maja wyboru raczej i jedzą to,co my im damy,tak?:)))

reklama
Do góry