reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Hmm, ilość fluoru w środowisku wzrasta, czyli jego spożycie również. Szkoda, że nie przekłada się to na stan naszego uzębienia. Kolejne pokolenia mają coraz słabsze zęby :-(

reklama
Gratulujemy pierwszych ząbków :) my nadal czekamy ale już powoli,powoli coś tam świta:)
Moja koleżanka za to urodziła córeczkę która miała już dwa ząbki, maskara.

Ja bym chciała, żeby mojemu maluchowi ząbki wyszły jak najpóźniej. Łudzę się, że wtedy te stałe też będą później, czyli na dłużej. Niestety u córki średnio się to sprawdza. Pierwszego zęba miała w wieku 8 miesięcy a stałe szóstki wyszły jej już jak miała chyba 3 latka (zdążyła się już dorobić w nich dziurki). Może młody będzie miał większe szczęście do zębów.

Z tymi pierwszymi zębami to ogólnie przekichane.
Jak ja byłam mała to w mleczakach zaczeła mi się próchnica między górnymi jedynkami. Miałam taką małą, czarną kropkę i strasznie się jej wstydziłam. Wręcz nie mogłam się doczekać aż razem z tą próchnicą mi wypadną. I najlepsze jest to, że nie jadłam słodyczy bo nie lubiłam, zęby miałam myte itd. piłam tylko wodę (to mi pozostało do dziś), a i tak jak widać to nie wystarczyło.

Mleczaki wypadły i stałe zęby mam zdrowe, nie mam z nimi problemów.

Moriam dzięki, właśnie niektórzy moi znajomi podają Zymafluor i zastanawiałam sie czy jest to sensowne. Ja na szczęście problemów z zębami nie miałam, dopiero w ciąży zrobił mi sie pierwszy ubytek, ale od małego miałam zeby lakowane więc może to i tego zasługa. Mam nadzieje że Franek odziedziczy po mnie zębiska :)

reklama
Madlein, Nice-girl, Lolisza - gratuluję pierwszych ząbków u Waszych pociech (a może to raczej im powinnam gratulować? ;-))

Do góry