reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

U Franka te kreski witać już od 3 tygodni... I dalej nie chcą się przebić.... A Franuś marudny...

No to mnie dobiłaś. Wczoraj właśnie mały strasznie się darł, mąż go nosił na rękach bujając a ja tylko na przemian dawałam smoczek i gryzaczka w zamrażalce chłodzone. Trwało to jakąś godzinę i potem 1 kreseczka zrobiła się bardziej wystająca. Więc chyba mu się przebijało, ale jeszcze nie wyszło. Na razie spokój, noc była też w miarę ok.

reklama
To gryzaczki można w zamrażalce trzymać? Na opakowaniu moich było, że tylko w lodówce, hmm może powinnam je włożyć to zamrażalki, żeby lepiej pomogły:/

A czy Wasze dzieciaczki też tak chlapią jak są w wanience? Moja zawsze lubiła się kąpać ale od jakiegoś czasu dosłownie w żabkę się zamieniła i tak pluska nogami że małż i ja jesteśmy mokrzy. Normalnie potrafi połowę wody wychlapać :-D

Mój już chyba od miesiąca tak chlapie :-) Kapiemy go w pokoju na łóżku bo w łazience miejsca nie ma... I całe łózko ręcznikami obkładamy żeby nie zamoczył. A cali jesteśmy przy tym mokrzy :-) Mały podnosi nogi go góry i z całej siły chlap w wodę :-D:-D A nieraz zrobi nas w konia i niby sobie stópki ogląda a tu nagle połowa wody na nas :-D My nie mamy wanny tylko prysznic ale z głębokim brodzikiem i tak myślę, że jak już zacznie lepiej siedzieć to go będziemy w nim kąpać. Uwielbia się kąpać. Aaaa i jeszcze wysysa wodę z paluszków, mokre rączki wkłada do buzi i ssie łobuz jeden :tak:

To gryzaczki można w zamrażalce trzymać? Na opakowaniu moich było, że tylko w lodówce, hmm może powinnam je włożyć to zamrażalki, żeby lepiej pomogły:/

Jeśli to są wodne gryzaczki to raczej nie powinno się w zamrażalce trzymać. Ja nie mam wodnych. Ja mu dawałam smoczek na przemian z tym grzyzaczkiem 'dziąsełko', w lodówce za wolno mi się chłodziło, a jakieś 3 min w buzi i mały już płakał więc smoczek w buzi a w tym czasie gryzak na chwilę w zamrażarce, za chwilę gryzak do buzi a smoczek do zamrażarki i tak to wyglądało. Oczywiście zanim mu włożyłam z zamrażarki to sprawdzałam czy oby nie za zimne. Jak masz taki wodny gryzak to wystarczy w lodówce potrzymać - on na długo starczy dzieciaczkowi.

Dziewczyny o ząbku mówi się jak już zaczyna przebijać dziąsełko czy jak już całkowicie wyjdzie?

reklama
Do góry