Mój leży bardzo grzecznie i wydaje mi się, że boi się gwałtowniej poruszyć. Z tym, że leży na samej pieluszce a ja nalewam mu dość dużo wody. Zresztą wanienkę mamy małą i nie ma w niej za wiele miejsca- albo ma podkurczone nóżki albo główka mu się wykrzywia. Czekam niecierpliwie aż zacznie siedzieć, to spokojnie włożę go do prysznica a wanienkę oddam dalej.
reklama
a moja dzisiaj dala niezlego czadu... ponad 40 min robila pfffffffffff zasliniona pod same oczy co chwila wycieralam i taka zajeta tym byla ze az sie upocila na glowce jakbym spod prysznica ja wyciagnela
) bawelniane szmatki do wycierania buziola poszly dwie!! a poza tym dzisiaj odebeknelam wp oludni mloda to jak zdejmowalam slonika z ramienia to beknela jeszcze raz prosto mi w cycki i stanik
)) ale mi cieplutko bylo
))))))))) jutro pranie...
moja też tak piszczy ale od ok 1,5 tyg. czasem aż uszy bolą :-)A moje dziecko odkryło,że może wydawać dźwięki w różnych tonacjach. Co najgorsze zaczął piszczeć, ałć aż mnie uszy bolą momentami jak złapie taką fazę pisku. Co najlepsze jednocześnie piszczy, zaciska wtedy piąstki żeby zaraz je puścić i do tego nogami macha i dupsko podnosi do góry.
moja też tak piszczy ale od ok 1,5 tyg. czasem aż uszy bolą :-)
moja jak nieraz "spiewa" jak tancze z nia przy wiezy to maz zza drzwi jak wracal do domu to myslal ze mlodej cos sie dzieje
aniawa a po co przekręcałaś małego na brzuch jak usypiał?
Wydaje mi się, że wtedy dłużej spał. Jak leżał na pleckach to co jakiś czas "rzucał" rączkami i się budził. Na brzuszku wtulał się w pieluszkę i chyba czuł się bezpieczniej. Nie wiem, może tylko takie miałam wrażenie. Poza tym często zasypiał pod koniec butli i nie brałam go już do odbeknięcia. Po przekręceniu na brzuch odbijało mu się i nie martwiłam się o ewentualne zakrztuszenie. Teraz dla odmiany lepiej śpi na pleckach, więc przestałam go przekręcać. Nawet trochę się boję, bo przed snem potrafi wypić 2 piersi (za wiele tam nie mam) + 220/240ml mm zagęszczonego kaszką. W związku z tym brzuszek ma baaardzo pełny i wolę go nie ruszać.
ja moja staram sie klasc ostatnio czesciej na brzuszek... polezy dluzej pod warunkiem ze sie widzi w lusterku
) jak nie ma lusterka to jest laaaaaa!!!!
A wczoraj maz zeby nakarmic wieczornie dzidzie kaszka to musial tv calkiem wylaczyc tak sie mloda zagapila ze odjazd.
A wczoraj maz zeby nakarmic wieczornie dzidzie kaszka to musial tv calkiem wylaczyc tak sie mloda zagapila ze odjazd.
Efa
Fanka BB :)
A czy Wasze dzieciaczki też tak chlapią jak są w wanience? Moja zawsze lubiła się kąpać ale od jakiegoś czasu dosłownie w żabkę się zamieniła i tak pluska nogami że małż i ja jesteśmy mokrzy. Normalnie potrafi połowę wody wychlapać![]()
Oooczywiście, Alicja. W wanience jest najlepsza zabawa: pluski, uśmiechy, szaleństwo nogami i rękoma. od dawna już kąpię Olka ubrana tylko w bieliznę, a i ta czasami jest mokra :-)
reklama