reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Mój leży bardzo grzecznie i wydaje mi się, że boi się gwałtowniej poruszyć. Z tym, że leży na samej pieluszce a ja nalewam mu dość dużo wody. Zresztą wanienkę mamy małą i nie ma w niej za wiele miejsca- albo ma podkurczone nóżki albo główka mu się wykrzywia. Czekam niecierpliwie aż zacznie siedzieć, to spokojnie włożę go do prysznica a wanienkę oddam dalej.

reklama
a moja dzisiaj dala niezlego czadu... ponad 40 min robila pfffffffffff zasliniona pod same oczy co chwila wycieralam i taka zajeta tym byla ze az sie upocila na glowce jakbym spod prysznica ja wyciagnela:)) bawelniane szmatki do wycierania buziola poszly dwie!! a poza tym dzisiaj odebeknelam wp oludni mloda to jak zdejmowalam slonika z ramienia to beknela jeszcze raz prosto mi w cycki i stanik:))) ale mi cieplutko bylo:)))))))))) jutro pranie...

A moje dziecko odkryło,że może wydawać dźwięki w różnych tonacjach. Co najgorsze zaczął piszczeć, ałć aż mnie uszy bolą momentami jak złapie taką fazę pisku. Co najlepsze jednocześnie piszczy, zaciska wtedy piąstki żeby zaraz je puścić i do tego nogami macha i dupsko podnosi do góry.
moja też tak piszczy ale od ok 1,5 tyg. czasem aż uszy bolą :-)

aniawa a po co przekręcałaś małego na brzuch jak usypiał?

Wydaje mi się, że wtedy dłużej spał. Jak leżał na pleckach to co jakiś czas "rzucał" rączkami i się budził. Na brzuszku wtulał się w pieluszkę i chyba czuł się bezpieczniej. Nie wiem, może tylko takie miałam wrażenie. Poza tym często zasypiał pod koniec butli i nie brałam go już do odbeknięcia. Po przekręceniu na brzuch odbijało mu się i nie martwiłam się o ewentualne zakrztuszenie. Teraz dla odmiany lepiej śpi na pleckach, więc przestałam go przekręcać. Nawet trochę się boję, bo przed snem potrafi wypić 2 piersi (za wiele tam nie mam) + 220/240ml mm zagęszczonego kaszką. W związku z tym brzuszek ma baaardzo pełny i wolę go nie ruszać.

ja moja staram sie klasc ostatnio czesciej na brzuszek... polezy dluzej pod warunkiem ze sie widzi w lusterku:)) jak nie ma lusterka to jest laaaaaa!!!!
A wczoraj maz zeby nakarmic wieczornie dzidzie kaszka to musial tv calkiem wylaczyc tak sie mloda zagapila ze odjazd.

A czy Wasze dzieciaczki też tak chlapią jak są w wanience? Moja zawsze lubiła się kąpać ale od jakiegoś czasu dosłownie w żabkę się zamieniła i tak pluska nogami że małż i ja jesteśmy mokrzy. Normalnie potrafi połowę wody wychlapać :-D

Oooczywiście, Alicja. W wanience jest najlepsza zabawa: pluski, uśmiechy, szaleństwo nogami i rękoma. od dawna już kąpię Olka ubrana tylko w bieliznę, a i ta czasami jest mokra :-)

reklama
Moja jakoś spokojna w kąpieli. Nawet próbowałam ją "namówić" na pluskanie, ale nie dala się jak do tej pory przekonać:no: Owszem bardzo lubi moczyć pupencję jednak przyjmuje zdecydowanie postawę bierną.

Do góry