reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

My trochę stanęłiśmy przez ostatni tydzień, bo mały chory, już go ćwiczeniami nie męczyłam, ale wczoraj sam z siebie pokazał mi coś niesamowitego. Leżąc na łóżku bez żadnej pomocy, podciągania się itp. sam podniósł główkę do góry, tak jakby chciał usiąść!!! Dzielny mój chłopak:rofl2:

Pewnie,że dzielny! Mimo choroby;-). Super! Tylko pogratulować:-).

reklama
Moj Tomus od wczoraj notorycznie przekreca sie z plecow na brzuszek i przekreca sie o 360 stopni na macie :-) i co go przewroce na plecy 5 sek i znowu na brzuszku lezy :)))))

a moja nie chce na brzuszek się obracać:-( obraca się z brzucha na plecy i na plecach na boki. a na brzuchu nie lubi leżeć

Moja dopiero dwa dni temu wyczaila ze mozna sie przekrecic z pleckow na brzuszek :) czasami jeszcze jej nie wychodzi i raczka zostaje jej pod brzuszkiem-nie wie jak ja wyciagnac.I strach juz ja zostawic sama bo wedruje po calym lozku :) obroty o 360 to normalka:))

moj jeszcze jakis miesiac temu tez nie lubil a teraz to nawet spi tylko na brzuchu bo inaczej to placze wiec nie przejmuj sie;-)

no mam nadzieję, ze polubi. fakt, że trochę dłuzej leży niż np 2 tyg temu ale to i tak tylko chwilka. a często go kładłaś na brzuszku jak jeszcze nie lubił?

mamaagusi bardzo rzadko go kladlam na brzuch bo sie denerwowal,moze raz dziennie czasem czesciej jak akurat mial dobry humor.U nas w sumie zaczelo sie od zasypiania na brzuchu,poniewaz drapal sie po buzi przez ta jego egzeme to zaczelismy go klasc na brzuszku i zauwazylismy,ze bardzo szybko tak zasypia i od tej pory polubil:-)albo po prostu przyszedl jego czas.

mój nigdy by nie usnął na brzuchu :-) a przekręcać zdarzyło mu się tylko z pleców na brzuch, w drugą stronę zupełnie nie, no i na boki.
każde dziecko ma swoje upodobania :-)

reklama
Olek zasypia tylko na brzuchu. A wieczorem to jeszcze na "podkładzie z mamy". Gdy zaśnie, to go odkładam na plecki albo boczek. Tylko na spacerach w wózku zasypia na pleckach.

Do góry