reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt majówek.

Ann to masz dokładnie odwrotnie niż ja :p ja z om mam 10+5 a z usg 9+6. U mnie owu była późno, mam dłuższe cykle. Mój dzidzioł miał w piątek 26mm

reklama
Ann, to troszkę dziwnie ze mój maluch ma nieco ponad 4cm a program obliczył tak samo jak tobie 10t+5 bo centymetr różnicy to na tym etapie chyba dużo ale nie znam się. [emoji6]

Ann, to troszkę dziwnie ze mój maluch ma nieco ponad 4cm a program obliczył tak samo jak tobie 10t+5 bo centymetr różnicy to na tym etapie chyba dużo ale nie znam się. [emoji6]
Sonia może to było coś innego. Tak przeczytałam na monitorze. Nie zapytalam o to lekarza wiec moze to inna informacja byla. Ale wiesz, że ja też się nie znam. Dlatego dla mnie ciągle aktualna data to 8 maj [emoji4]

To chyba to usg z 12 tc najbardziej mowi o wieku ciąży. Jeśli patrzeć na datę z USG to podobno właśnie z badania w tym tygodniu.

To chyba to usg z 12 tc najbardziej mowi o wieku ciąży. Jeśli patrzeć na datę z USG to podobno właśnie z badania w tym tygodniu.
mi położna mówiła przy tych pierwszych ciążach jest najbardziej prawdopodobny termin porodu. Później dzieci rosną w różnym tempie i tak naprawdę na kaDym usg wychodzi inna data

U Was takie duże juz te dzieci. U mnie wg om dziś 7t3d a wczoraj wg usg dzidzia równo 7tc i niecały centymetr
Violet, to nie jest jeszcze taka duza roznica, nie przejmuj sie. Ja mialam duzo pozniej owulacje i wedlug om mam 8+5, a wedlug usg 7+3. Gin kazal mi podawac poNiwjszy termin miesiaczki by nie miec problemow w szpitalu itd

Ann, mnie wczoraj moja lekarka ogólna zakładała kartę ciąży i wysyłała zgłoszenie do szpitala w którym chce rodzic i wpisała datę porodu 5 maja i ta jest oficjalna do końca. [emoji846]

reklama
Sonia a Ty Olka urodzilas chyba trochę szybciej przed terminem? Bo ja się szykuje na 8-10 maja. Patrząc na moje porody. W karcie ciazy mam wpisane 8 maj i tak do końca będzie brane pod uwage.

Do góry