Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sonia może to było coś innego. Tak przeczytałam na monitorze. Nie zapytalam o to lekarza wiec moze to inna informacja byla. Ale wiesz, że ja też się nie znam. Dlatego dla mnie ciągle aktualna data to 8 maj [emoji4]Ann, to troszkę dziwnie ze mój maluch ma nieco ponad 4cm a program obliczył tak samo jak tobie 10t+5 bo centymetr różnicy to na tym etapie chyba dużo ale nie znam się. [emoji6]
mi położna mówiła przy tych pierwszych ciążach jest najbardziej prawdopodobny termin porodu. Później dzieci rosną w różnym tempie i tak naprawdę na kaDym usg wychodzi inna dataTo chyba to usg z 12 tc najbardziej mowi o wieku ciąży. Jeśli patrzeć na datę z USG to podobno właśnie z badania w tym tygodniu.
Violet, to nie jest jeszcze taka duza roznica, nie przejmuj sie. Ja mialam duzo pozniej owulacje i wedlug om mam 8+5, a wedlug usg 7+3. Gin kazal mi podawac poNiwjszy termin miesiaczki by nie miec problemow w szpitalu itdU Was takie duże juz te dzieci. U mnie wg om dziś 7t3d a wczoraj wg usg dzidzia równo 7tc i niecały centymetr