reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

reklama
Dziewczyny a na podstawie jakiego parametru wasi lekarze określają wielkość dziecka? U mnie ostatnio były trzy obwód główki, brzuszka i długość kości udowej każdy zupełnie inny i potencjalna waga różniąca się ponad 300 gram

Hm, ja w zasadzie nie wiem, bo mój mi nie mówi. W ogóle o wadze małej powiedział teraz, bo miałam usg te 3 prenatalne.

Długość dziecka to 7 razy kość udowa a wagę oblicza usg na podstawie tego wszystkiego. Brzuszek , główka itp.

Igi [emoji173]33 tc

o nie wiedzialam, ze dlugosc x7 kosc udowa, to moja ostatnio 40cm miala ♡ a co do wagi to jest obwod brzuszka/wymiar 2ciemieniowy glowki/dlugosc kosci udowej/obwod glowki ale jak konkretnie to obliczaja to ciezko stwierdzic :D

Asiunia, u mnie też te 3 parametry mierzy - glowa, brzuch i kosc udowa i na podstawie tego wylicza ile waży dziecko. Ale to usg na którym pracuje mój lekarz bardzo się myli, kuzynki córa miała ważyć 3.5kg bylo 2.8kg a koleżanki syn miał być przeciętny a ważył prawie 5kg. Więc to chyba bardziej czary mary ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamakulka to wychodzi na to że mój synuś ma już ponad 50 cm :) Kurcze to urodzi się chyba mega długaśny jak został dobrze zmierzony... ale pomiar był wykonywany dwukrotnie i raz wyszło 71 mm a drugi 72 kość udowa :)

Do góry