reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Kasia fajne fotki :-) śliczny synuś :-)

MammyBlue super, że wizyta udana :-)

Ja też dziś wizytowałam, ale jakoś tak dziś lekarz nie spełnił moich oczekiwań, podejrzeliśmy malucha trochę, ale nic nie mierzył, tylko sprawdził, że łożysko jest 3 cm nad ujściem szyjki macicy, więc się podnosi. Niby wszystko ok, półtora tygodnia temu miałam połówkowe, więc pewnie dlatego się brał za mierzenie.

reklama
Ja też dziś miałam wizytę :) Jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży i chłopaki ważą prawie tyle samo, mój 668 gram :)Niestety nam nie udało się strzelić takich ładnych portretów ;), ale fajnie było widać ja Mały łapie się za nóżki :)

Poprosiłam gina ,żeby przyjrzał się i ocenił na usg stan mojej blizny po cc, bo od wczoraj czułam takie lekkie, pulsujące pobolewanie właśnie na wysokośći blizny po prawej stronie, ale wygląda na to że wszystko ok.
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)

u mnie lozysko na scianie tylnej i maly lezy glowka do dolu

Juz po stresie:) moja malutka wazy prawie 700g. jajka nie urosly, wiec juz na 100% zostaje corka :) :) :) I wszystko jest w porzadku:)

Załączniki

• IMAG0273_1.jpg
    IMAG0273_1.jpg
    475,4 KB · Wyświetleń: 107
My dzis jestesmy po badaniu. Maly to okaz zdrowia. Pan doktor powiedzial ze to chlopaczysko, bo siurka ma tak duzego hehe :-) zapowiada sie maly olbrzym. Poza tym mam brac jeszcze wiecej magnezu i scopolan, ze względu na ciagniecie macicy i skurcze. Z szyjka wszystko ok. Niestety kazal mi zamknac lodowke ze slodyczami na klucz, bo przez 6 tyg przytylam 4.4 kg. Powiedział że sama sobie źle robię i ma świętą rację... Ale co ja zrobię jak czekoladę mogłabym jeść garściami!

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też po wizycie. Tak jak myślałam usg nie było, tylko fotel i słuchanie serduszka. Wszystko ok. Fryte3qa to rzeczywiście sporo ci przybyło :) Może to częściowo woda. U mnie przez 5 tygodni 2 kg na plusie. Cukier po godzinie 142, lekarz kazał odstawić słodycze, których i tak mało jem. Poszłam do poradni diabetologicznej, dali mi paski do glukometru i mam mierzyć po posiłkach, na razie jest ok czyli lekka dietka wystarczy mam nadzieję. Kolejna wizyta 19 maja :)

reklama
Super, ze wszystko ok z waszymi maluszkami:)
Fryte ja tez tak wcinam slodycze jak nigdy, nie ma dnia zebym batona nie zjadla;)
Asiunia mi w poprzedniej ciazy powiedziano ze norma jest do 150, tez mialam paski I po kazdym posilku musialam mierzyc, ale jak pozwolilam sobie na cos np.slodkiego, to grejpfrut saddle w ruch, pieknie obniza cukier:)

Do góry