reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

No właśnie wiem takie gadanie, a tylko stresuje.. Tyle, że nigdy nic nie mówią. Wszystko dla nich zawsze w porządku nawet jak nie jest, a tu nagle takie gadanie więc oczywiście się zdenerwowalam ale faktycznie to takie naciągane. Niektóre dzieci rodzą się jeszcze mniejsze, a przecież wszystko jest dobrze. Niepotrzebna trochę była ta wizyta bo tylko zestresowala [emoji32]

[emoji173]

reklama
jakby mnie mieli mierzyć i na podstawie wielkości brzucha oceniać wagę dziecka to by pewnie też wyszło że waży mało. Poza tym tak jak mówicie, rodzą się kruszynki 2500 i żyją i funkcjonują normalnie. Niektóre dzieci rodzą się grubiutkie a inne są po prostu szczupłe. Nie na co siać paniki ;)

Ja znam bliski przypadek z rodziny w 39 tc dzidzia 1070 G leżała 1moesiac w inkubatorze i 2 w orwartwm. Teraz okaz zdrowia. Ponoć łożysko było niewydolne od 7miesiąca i lekarz nie ogarnął...

masakra jakie zaniedbanie ze strony lekarza...biedne dziecko :/ a ile stresów do rodziców...choć przyznam się że ja urodziłam się z wagą 1kg :D

szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo zawsze zapominam matkę zapytać ale na 99% jestem pewna że wcześniak bo ta waga i z ciąży bliźniaczej jestem

Wiem wiem ale wiecie same jak się człowiek denerwuje jeszcze jak powie położona, że jest malutki i ja to niepokoi.. jeszcze każda chyba z nas ma takie myśli czy dzidziuś będzie zdrowy, żeby poród dobrze przebiegł. Ja dzisiaj to masakra, zadreczam się ale podnioslyscie mnie na duchu, dziękuję [emoji1] musi być wszystko dobrze [emoji1]

[emoji173]

reklama
Do góry