reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Hej, ja dzisiaj juz po ktg i po wizycie. U mnie 36+0, Lenka wazy juz ok 3 kg. Zaczynam sie coraz bardziej bać ze będę musiała takiego giganta urodzić. Skurczy żadnych nie miałam na ktg czyli się nie zapowiada szybki poród. Nie wiem jak szyjka, ale nic lekarz nie mówił wiec chyba wszystko ok jak na ten etap. Prawie o nic nie wypytywałem bo od wczoraj dzidziuś ugniata mi na kręgosłup i ledwo sie ruszam, z trudem usiadłam na fotelu. Jak mi tak zostanie to nie ma szans abym z tym bólem urodziła naturalnie :-(. Ogólnie od wczoraj coś mi hormony wariują, i bez powodu chce mi sie płakać.

reklama
Angelika najwazniejsze ze z dzidzia ok 36tc to jeszcze nie pora na nas. Ja tez nie chce giganta urodzic hehe bo mała juz duza byla. Zobaczymy w piatek. Co do kregoslupa wspolczuje mnie co chwile cos a to zakuje tam a to za boli gdzie indziej. Chodze kuleje.. lekko nie mamy. Hormony do tego buzują..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Pisałam dziś ze znajomą, jest w 27 tc i mówiła, że zawsze była samodzielną osobą i ostatnio się popłakała, bo musiała poprosić narzeczonego by pościelił łóżko, bo nie miała sił, jego mina podobno była przekomiczna.
I zgadzam się z polcią177, najważniejsze, ze dzidzia zdrowa:)

Już po wizycie, jednak nie musiałam tam koczować do wieczora. Jeszcze taka okropna dziewucha była za mną w kolejce... historie o tym że jej chłopak zmienił pracę z kierowcy pksu na kierowcę w innej firmie i będzie zarabiał 3x więcej i że pks zbankrutuje znam na pamięć ;/ ale nie o tym ;) malutka moja waży 2600g, wszystkie pomiary w normie tylko nogi dłuższe- na 37tc ale mam 35+5. Pobrał gbsa, pogadałam z nim o żylakach, wypisał zwolnienie i za 2 tygodnie kolejca wizyta. O szyjce nic nie mówił, czyli zakładam że ok. Peper możesz mnie wpisać na 25.07 :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja teraz juz co tydzień na ktg i wizytę, wiec mnie wpisz na 18.07.
Pytałam czy mam brać jeszcze magnez, to lekarz powiedział ze jeszcze przez tydzień, ale ja juz chyba teraz odstawię. Rano nie brałam a na ktg zero skurczy. Miesięczne leżenie i tygodniowy pobyt w szpitalu dużo dały. Lekarz powiedział ze jakbym nawet teraz urodziła to jest ok, miesiąc temu miałam podane sterydy, dzidzia 3 kg. W sumie to ja chce zostać lipcowa mama a najlepiej 30.07 aby sie urodziła w moje urodziny ;-). Nie chce znowu po terminie.
Fajnie dziewczyny ze u Was wszystko dobrze po wizytach:-)

Ja też już po wizycie :) Jest ok. Maluch jest już ułożony główką w dół, ale za bardzo nie chciał współpracować - lekarz nie potrafił zrobić precyzyjnych pomiarów na usg i wyszło mu że waży 3400. Ale zaznaczył właśnie że waga jest pewnie zawyżona. Mój pierwszy syn się z taką wagą urodził i to 10 dni po terminie.
Pobrał mi wymaz na GBS, za tydzień wynik.

Ciśnienie miałam dzis wysokie i teraz musze kontrolować 3 razy dziennie, brać magnez. Ale mierzyłam sobie teraz i już jest ok. Ale gdyby było tak, że nadal będzie wysokie, to w przyszłym tygodniu mam się jeszcze do niego zgłosić.

Poza tym wypisał mi już skierowanie do szpitala. Jeśli nic się w międzyczasie nie wydarzy ;) to mam się zgłosić do szpitala 4 - 5 sierpnia. Wogóle wypisał mi już L4 do 8 sierpnia , bo wybiera się na urlop od 25 -7 .Wiec jak by nie było dzisiaj miałam u niego ostatnią wizytę.

reklama
Do góry