reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Wysokie to miałam przeważnie u niego e gabinecie raz doszło do 150 więc zapisał mi leki i kazał 3 razy dziennie kontrolować
Na codzień mam zazwyczaj ok 120 - 130 z haczykiem. Choć czasem zdarza się większe ale to mega rzadkość.

reklama
Syndrom bialego fartucha;) moja polozna sie smiala ze przed wizyta mam wysokie a potem w normie, choc na poczatku ciazy byly skoki ale mysle ze juz bedzie ok

A mi nikt chyba nie sprawdza wód plodowych.. Miałam usg w szpitalu w 20 tygodniu i półtora miesiąca temu byliśmy prywatnie na 4D. Babeczka powiedziała że mam mało wody i mam więcej pić. Mój brzuch wcale nie jest aż taki duży i się martwię[emoji21] byłam tu u lekarza ostatnio ale oni ręcznie tylko sprawdzają.. Przeczytałam o tych wodach i zaczynam się denerwować

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie na każdej wizycie sprawdza lekarka poziom wód plodowych , przepływy , szyjkę , łożysko i tętno małego. Może poproś żeby sprawdzili? Gdzie.mieszkasz?

Ignaś 35 tc [emoji173]

W Kopenhadze [emoji32] tutaj podchodzą zbyt lekko do tego. Tak naprawdę były tylko 2 usg w szpitalu a tutaj ginekolodzy nie kontrolują ciąży i nikt nie bada dopochwowo [emoji24] najpierw się denerwowalam później stwierdziłam, że troszkę oleje. Byłam w Polsce w 22 tygodniu i wszystkie badania miałam robione ale teraz znów zaczynam się denerwować [emoji15]

[emoji173]

Jest, kontaktowałam się z nim ale to lekarz rodzinny więc nie pomoże [emoji33] a ginekologa polskiego niestety nie ma. Chyba pójdę na płatne usg do kliniki i poproszę o sprawdzenie jeśli będzie taka możliwość

[emoji173]

Najgorsze to jest to, że tutaj podchodzą do ciąży: z góry wszystko jest ok, po co sprawdzać. Ja miałam raz morfologie robiona, w grudniu.. A Nikt nic nie mówi, tak naprawdę jeśli chcesz coś wiedzieć to wyjdzie w praniu albo dowiedz się sama no ale cóż poradzić. Podobno opieka przy porodzie jest pierwsza klasa [emoji1] sprawdzimy

[emoji173]

reklama
Wiesz co powiem Ci ze w większości krajów tak wygląda opieka medyczna w ciazy. Tylko w pl tyle badań robią. ..

Ignaś 35 tc [emoji173]

Do góry