reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

U mnie chyba jest tak jak u EVE. Bo normalnie wtedy co miałam dostać przelew to dostałam no i adresat przelewu jest taki jaki był.

reklama
ja też dostaję kase z zakladu pracy i jest zawsze pierwszego.

Prywatny gin przy wypisywaniu L4 nigdy nie wołał ode mnie RMUA:no:

Jeżeli zakład pracy zatrudnia powyżej 20 pracowników to przelew dostajecie normalnie od pracodawcy (oni rozliczają się między sobą w składkach zusowskich). Jeżeli jest do 20 pracowników to wtedy kasę otrzymujecie bezpośrednio z ZUS.

Mam do Was kochane takie niedyskretne pytanie, ...mam mieszane uczucia wiec poproszę o radę..a wiec... Jak zakupiliśmy wózek dla dzidzia, pani zostawiła po swojej córeczce dla naszej dzidzki medalik z czerwona wstążeczką, tak "na szczęście", zrobiło mi się bardzo miło. Moja kuzynka kategorycznie jest przeciw żebym ten medalik z Bozią pozostawiła, i mam koniecznie go wymienić na nowy...co o tym sądzicie, wiem że mamy jeszcze sporo czasu ale już o tym myślę, mam pozostawić czy koniecznie wymienić? Proszę, pomóżcie mi i z góry dziękuje

Doe, jak dla mnie to nie ma różnicy :) jak dostaniecie od kogoś nową Bozię to ją sobie zmieńcie ,ale tak to w czym to przeszkadza że to "używana" skoro Bóg to Bóg, taki sam dla każdego (jeżeli w Boga wierzy ;) )

wczoraj też zabobon usłyszałam ,apropo łańcuszka na szyi ... że jak się nosi łańcuszek w ciąży to się dziecko z pępowiną owiniętą w okół szyjki urodzi.... no co za bzdety :szok::rofl2:

Doe kobietko kochana, nie przejmuj się tym medalikiem:) Bardzo miło,że sprzedająca Ci go zostawiła - chociaż ja na jej miejscu chyba bym odpięła skoro to dla mojego maluszka było i przepięła do spacerówki :) chociaż to przecież symbol i najważniejsze jest jak my na to patrzymy, zawsze możesz sobie doczepić do tego swój i będzie po kłopocie:) a medaliki będą dwa:)

Dziewczyny dziękuję za szybką odpowiedz, mnie ten gest bardzo ucieszył, a kuzynka zaskoczyła :szok:też uważam ze nie ma to znaczenia a Bozia to symbol, i nie ma znaczenia czy używany czy nowy...jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi :*

dokładnie Doe nie słuchaj takich mądrych rad...

a co do łańcuszka na szyi to nawet moja babcia mówiła że jest taki zabobon ale chodzi o korale i innego typu ozdoby na szyi jak sie nosi łańcuszek z krzyżykiem czy medalikiem no to można...

ja w to nie wierzę za bardzo w to ze nosząc cos na szyi dziecko owinięte pępowiną będzie sama noszę non stop od pierwszej komunii łańcuszek

z innej nieco strony: mja córka była owinięta, z tego powodu nie zrobiłą fikołka. Do dziś nie znosi korali i naszyjników w zabawie

co do medalika: kiedyś kupiliśmy samochód, w którym był medalik ze św. Krzysztofem i został, sprzedaliśmy go znowu z tym medalikiem

Doe, nie słuchaj kuzynki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie noszę ani krzyżyka ani medalika ;) noszę łańcuszek z wisiorkiem od mojego B. i nie zamierzam go zdejmować :)

Do góry