reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

już zapomniałam jak to jest:eek: i jedno i drugie
kąpieli się boję, bo się naczytałam, że w ciąży nie bardzo, a jak już to krótko trzeba i taka mi się schiza zrobiła
a libido = 0, zupełnie jak nie ja:eek::-:)-:)-(

reklama
Co do kąpieli to jak najbardziej można, ale woda nie może być bardzo gorąca tylko ciepła. Ja sobie dosyć często robie takie spa domowe. Alkoholu nie piję, choć w święta właśnie w winie 2 razy usta zamoczyłam.
A libido ehhh no nie tak jak kiedyś rzadziej jest ochota...

noo to myślałam że tylko ja mam problem z libido....
ale po takiej kąpieli i po staraniach mojego B. udało się , i poczułam chęć ...
ale żeby mnie brało samą z siebie to też jest problem :/
biedni faceci nasi... ohh :p

Ale olejek zapachowy też trzeba dobrać odpowiednio, wyczytała że nie wszystkie są bezpieczne dla ciężarnych zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Z takich popularnych, które mogą podobno wywołać poronienie nie wolno używać: drzewa cedrowego, męty, rozmarynu, rumianku pospolitego, sosny i jaśminu. Przy czym trzeba się dokładnie wczytać, bo np mięty zielonej nie wolno stosować bezpośrednio na skórę ale do inhalacji już tak. Podobno na wszelkie bóle pomaga wlanie do kąpieli kilku kropli olejku lawendowego, a na bezsenność - 3 krople olejku lawendowego/mandarynkowego/ylang-ylang albo mieszanka wszystkich trzech. Nie wiem ile w tym prawdy, trzeba by pewnie spytać kogoś kto się na tym zna. W każdym razie na mój kręgosłup ten pierwszy sposób niby zadziałał, ale może to zasługa ciepłej wody a nie wlanego do niej olejku.

trochę inna bajka bo nie kąpiel ale , zbawienne właściwości ma OLEJ KOKOSOWY , pokusiłam się i zrobiłam sobie z niego wczoraj maseczkę na włosy....są rewelacyjne !! będzie na zawsze w mojej łazience :p

Oo to muszę zakupić, bo moje włosy wyglądają ostatnio jakby je piorun strzelił i zupełnie straciły blask. A co do libido to u mnie powoli wraca, zwykle w te dni kiedy mdłości nie męczą tak bardzo. Chociaż zazwyczaj marzę, żeby mnie nikt nie dotykał, niezależnie gdzie mąż przyłoży rękę czuję jakby mi zaciskał pięść na żołądku, tragedia.

Ja tylko wanna i w pierwszej ciąży i teraz też, dla mnie odprężenie. Teraz tylko wodę trochę mniej gorącą leje, bo ja lubię taką mega gorącą.

Eve mam to samo upodobanie: woda wrzatek! Chyba poprosze R, zeby napuscil mi "cieplej" wody do wanny, bo sama nie jestem zbyt obiektywna jesli chodzi o temperature wody.

Mam pytanie do dziewczyn chodzacych na basen: Nie boicie sie infekcji? Jak chodzilam na basen, to zawsze usuwalam zbedne owlosienie tu i owdzie, a tak sobie mysle, ze przez te otwarte mini ranki szybciej jakies paskudztwa przenikna i moga dzidzi zaszkodzic. Bardzo bym chciala chodzic na basen, bo czytalam, ze porod jest latwiejszy... Ale te obawy!

reklama
jak się ma złapać infekcję to się ją złapie , tyle kobiet w ciąży śmiga na basen więc myśle że nie jest to ryzykowne na tyle żeby z tego rezygnować jak się ma ochotę ;-) przesada w żadną strone nie jest wskazana ;-)

Do góry