reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Też bym wzięła ten 6+

nadalka - ja byłam raz, nie wiem czy to dobrze czy źle, wszystko było ok, a pediatra też nie ma zastrzezeń. Z Adą było identcznie i bardziej prostych nóg to ja nie widziałam u dziecka :-D

Z Gosią byłam raz, dostałam skierowanie ok 4mies bo lekarce sie coś nie podobało, ale okazało się na USG ze wszystko ok. Teraz pierwsze badanie mieliśmy zaraz po urodzeniu, następne w 6tyg miało być z NFZ ale miejsc już nie było. WIęc zapłaciłam 70zł za jakieś 3 min w gabinecie:szok:. Oczywiście wszysko ok ale po 4 miesiącu na kontrole. Chciałam zapisać sie na wizytę ale Pani w okienku poinformowała mnie że jeżeli pierwsze wizyta była prywatna to druga też musi taka być:eek::confused:. Nie uśmiechało mi sie kolejnych 70 zł wydawać, wiec pogadałąm z pediatrą, powiedziała że nic niepokojącego nie widzi, ale jak chce to skierowanie które mam jest rok ważne wiec spokojnie w styczniu mogę spróbować się na nie zarejestrować. Chyba nie pójdę, no bo po co. A po za tym ten oszołom(lekarz) wpiął do książeczki zdjęcie z USG, tylko że Nadi, dziewczynki która była przed nami na wizycie:eek:

nadalka, my byliśmy na usg w pl jak mała miałą 3 mies i wszystko było ok, ale lekarka kazała przyjść na 6 mies znowu, niby taka procedura. I miałam iść na 6 mies, ale w międzyczasie zrobili małej tu badanie i niby ma dysplazję, więc już sama nie wiem kto ma rację...

Niby powinno się pójść znowu jak dziecko zacznie samo chodzić, ale ja z Adą też nie byłam. Zaraz wyjdzie jaka to matka jestem :-D;-)

Nadalka Michał miał robione usg po urodzeniu w szpitalu, potem byliśmy na NFZ pod koniec września (miał 3 msce) i było wszystko ok.. i wybieramy się również w styczniu bo lekarz powiedział, że jeszcze jedna kontrola w styczniu :-) nie płace za to, mam w miarę blisko więc się wybierzemy :tak:

ja ostatnio używałam pudru z Nivea, wietrzyłam mu pupkę (przy zmianie pampersa jakieś 15min leżał z gołą pupką) i nie używałam chusteczek tylko za każdym razem go myłam :-) i przeszło

reklama
Do góry