reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

My pijemy wode z kranu; filtra Brite uzywamy jedynie do parzenia herbaty i kawy ze wzgledu na kalk.

Ale Zuzia - woda na slasku nie taka najgorsza! :tak::tak::tak:

Mela tez sie zastanawialam nad tym kiedy przewrocic materac na druga strone. Wprawdzie na razie Kilian jedynie sie w tym lozeczku bawi (mamy babybay przy naszym lozku), ale cos tak mi gdzies swita, ze czytalam, ze sie zmienia po 6 miesiacu. Ale nie wiem na pewno!

reklama
ja mieszkając w Danii też z kranu piłam wodę, zresztą w restauracjach również ją podawali, a u nas gdyby tak zrobić, to chyba byśmy się pochorowali :p.

a co do Żywca, to pamiętam jak mnie kiedyś straszyli, że ta woda płynie przez cmentarz, i jakieś trupie bakterie tam są :p :rofl2:

Ostatnia edycja:
justyna my też dajemy mm sporadycznie na przegotowanej wodzie z brity ale jak czasem nie mamy odlanej to podajemy żywca i Werze nic nie jest. Ja sama tez pije zywiec zdrój, mąż woli krople beskidu ale jakoś mi nie podeszła

Tak mi się przypomniało o tym praniu, bo piszecie o podwójnym płukaniu ja w programie dla dzieci mam 4 płukania i 95st, dawałam 40 i te 4 płukania , do tego mamy opcja ze srebrem niby na niszczenie bakterii ile w tym prawdy a ile bajeru nie wiem. Ale jak piszecie, że dwa płukania starczą to chyba zmienimy

Wika, tak samo niedobra jak ten banan ze sklepu :-D;-)
ja piłam cale dzieciństwo wodę z kranu u siebie na wsi, bo była super. Teraz jakoś rodzicom zmienili wodociąg czy cuś i już się nie nadaje:no:

My pijemy z Brity z kranu. Patili wiem wiem, że mamy dobrą wodę, w naszym mieście nawet mamy małże, które pilnują czystości wody ;-) Tak po prostu strzeliłam, żeby nie było że mam coś do innych województw hihi
Co zaś z bananami było źle, bo chyba przegapiłam coś??!! WIecie co chwilę wybucha jakaś afera z żywnością tak jak to MOM w Gerberach nie unikniemy pewnych rzeczy :-)

Ja mam pytanie odnosnie zakladania pampkow! Tylko sie nie smiejcie!!!! Otoz ostatnio przyuwazylam, ze inne mamy zakladaly pampersy inaczej niz ja. W pachwinach sa tak jakby dwie falbanki i ja do tej pory wszystko czysciutko wywijalam do wewnatrz. A te inne mamy ta zewnetrzna falbanke wywijaly na zewnatrz. Jak powinno by albo jak Wy zakladacie? Dodam, ze Kilianowi rzadko cos sie przelalo.

reklama
Do góry