reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

My pijemy wode z kranu; filtra Brite uzywamy jedynie do parzenia herbaty i kawy ze wzgledu na kalk.

Ale Zuzia - woda na slasku nie taka najgorsza! :tak::tak::tak:

Mela tez sie zastanawialam nad tym kiedy przewrocic materac na druga strone. Wprawdzie na razie Kilian jedynie sie w tym lozeczku bawi (mamy babybay przy naszym lozku), ale cos tak mi gdzies swita, ze czytalam, ze sie zmienia po 6 miesiacu. Ale nie wiem na pewno!

reklama
ja mieszkając w Danii też z kranu piłam wodę, zresztą w restauracjach również ją podawali, a u nas gdyby tak zrobić, to chyba byśmy się pochorowali :p.

a co do Żywca, to pamiętam jak mnie kiedyś straszyli, że ta woda płynie przez cmentarz, i jakieś trupie bakterie tam są :p :rofl2:

Ostatnia edycja:
justyna my też dajemy mm sporadycznie na przegotowanej wodzie z brity ale jak czasem nie mamy odlanej to podajemy żywca i Werze nic nie jest. Ja sama tez pije zywiec zdrój, mąż woli krople beskidu ale jakoś mi nie podeszła

Tak mi się przypomniało o tym praniu, bo piszecie o podwójnym płukaniu ja w programie dla dzieci mam 4 płukania i 95st, dawałam 40 i te 4 płukania , do tego mamy opcja ze srebrem niby na niszczenie bakterii ile w tym prawdy a ile bajeru nie wiem. Ale jak piszecie, że dwa płukania starczą to chyba zmienimy

Wika, tak samo niedobra jak ten banan ze sklepu :-D;-)
ja piłam cale dzieciństwo wodę z kranu u siebie na wsi, bo była super. Teraz jakoś rodzicom zmienili wodociąg czy cuś i już się nie nadaje:no:

My pijemy z Brity z kranu. Patili wiem wiem, że mamy dobrą wodę, w naszym mieście nawet mamy małże, które pilnują czystości wody ;-) Tak po prostu strzeliłam, żeby nie było że mam coś do innych województw hihi
Co zaś z bananami było źle, bo chyba przegapiłam coś??!! WIecie co chwilę wybucha jakaś afera z żywnością tak jak to MOM w Gerberach nie unikniemy pewnych rzeczy :-)

Ja mam pytanie odnosnie zakladania pampkow! Tylko sie nie smiejcie!!!! Otoz ostatnio przyuwazylam, ze inne mamy zakladaly pampersy inaczej niz ja. W pachwinach sa tak jakby dwie falbanki i ja do tej pory wszystko czysciutko wywijalam do wewnatrz. A te inne mamy ta zewnetrzna falbanke wywijaly na zewnatrz. Jak powinno by albo jak Wy zakladacie? Dodam, ze Kilianowi rzadko cos sie przelalo.

reklama
Do góry