reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

jak my byliśmy w tym tygodniu na szczepieniu, to pani doktor powiedziała, że jak kornelka skończy 4 miesiące, czyli za niecałe 3 tygodnie, to mam rozszerzać dietę, a tak to mm. Tylko zapomniałam oczywiście zapytać o najważniejsz, co ja mam wprowadzic???????sok, czy np kleik albo kaszke? co jest lepsze?jaką firme polecacie mamusie, bo są tu przecież doświadczone mamy z dwójką dzieci;-)

reklama
Co do słoiczków jakiej firmy to Ali kupowałam Gerbera, bo to dobra firma, a i tak potem wyszło, że w indyku było MOM ( szczęście nigdy nie kupowałam). Ale mimo wszystko polecam, patrzcie, żeby dania były bez dodatku soli, no i oczywiście jeszcze kwestia czy dania z danej firmy spasuja naszym maluchom.

Mamciu chyba najlepiej zaczac od czegos co jest na mleku moim zdaniem czyli od kaszki. Ja używam bezglutenowej od Nestle SINLAC. no i np. 2 tygodnie tak. no i później inne zboże np. kleik ryżowy. dopiero później marchewke. moim zdaniem jabłka nie ma sensu wprowadzać bo to deser-słodkie więc po co ma tak szybko poznać słodki smak. Ale to kwestia indywidualna rodzica.
Ja też będe kupowała gerber lub hipp.

ja zacznę od marchewki, potem ziemniak, pietruszka i będzie pierwsza zupka, która wyeliminuje mi jedno karmienie piersią. Z biegiem czasu to tej zupki będę dodawała np. dynię, brokuła, selera.
Jeżeli chodzi o słoiczki to gerber i hipp:tak: Zuzia, jestem zszokowana MOM:szok::szok:

a co do kaszek to tylko i wyłącznie HOLLE
Holle KASZKA JAGLANA BEZMLECZNA 250G BIO PROMOCJA (2741497005) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
HOLLE PROMOCJA KASZKA ORKISZOWA WARSZAWA (2722327504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Holle KASZKA OWSIANA BEZMLECZNA 250G BIO (2715192621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub Hipp

HIPP BEZMLECZNA KASZKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 250g (2717244153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

te kaszki ja robiłam na wodzie, bo Igi był bezmleczny i dodawałam do nich różne owocki. PYCHAAAAAA:-)

Pierwszy raz słyszę o kaszkach Holle na bank spróbujemy. Moja Ala jadła kaszki, ale też niedługo, bo potem miała przy nich odruch wymiotny, do dziś nie lubi papek, nawet mi budyniu nie zje przez to....
A ja mam pytanko jaki rozmiar kupujecie czapeczek na zimę? Myślałam, że mam wszystko po starszej a tu wyciągam ostatnio i za mała i na dodatek brzydko już wygląda kolor wypłowiał.

Zuzia Kilian ma obecnie 40 cm obwodu glowki, a ja mu kupilam dwie cieple czapunie w rozmiarze 45. Jako ze w nocy spadl u nas juz snieg, dzis na spacerku mial jedna ubrana. Jest jeszcze troche za duza, ale uszka mial zakryte. Wiec mysle, ze na zime spokojnie wystarcza.

Wika dziekuje za linki!!! Tak sie ostatnio zastanawialam jakie kaszki bede kupowac, bo ja zielona w tym temacie. A tu prosze, nawet po niemiecku!!! :-D

ooo Wika a te kaszki holle dostępne tylko na allegro czy i w sklepach stacjonarnych??
Zuzia - my mamy czapę na 40cm zimową i na teraz jest ok, ale do końca zimy na bank potrzebna będzie większa

reklama
Zuzia, WOjtuś ma 41 cm w obwodzie a czapeczkę kupiłam na 44 cm i raczej do końca zimy nie starczy, mam po Igorze na 45 i Wojtuś w niej pływa:szok: Oczywiście co firma to różna rozmiarówka:cool:

Mela, ja kaszki kupowałam na All, bo u mnie w R-sku nie ma:no:
Żyrafka, dokładnie, tak jak piszesz, Neastle, bobovita to sam cukier... Igorowi byłam zmuszona szukać czegoś bezmlecznego i znalazłam Holle, naprawdę mogę polecić:tak: Wojtusiowi też będę dawać te kaszki z dodatkiem owocków:tak:

Do góry