Mońcia to nie koniecznie ząbki, moja też tak robi i już śliniaki poszły w ruch, bo nie nadążam zmieniać mokrych ubranek. Starsza też tak miała dość długo. A z główką to nie wiem muszę przyuważyc u swojej, ale jakoś tak szybko rusza czy normalnie?
reklama
mela1986
Fanka BB :)
Mońcia nasza malutka też tak czasami łepkiem macha ale to na ogół jak smoka szuka bo do spania musi koniecznie być dziąsełka też smarujemy od kilku dni - widać,że choć na chwilę jej lżej w swędziawkach dziąseł, chociaż nasza pediatra mówiła,że to wkładanie łapek to takie poznawanie świata i raczej maść nic nie pomoże a ślinienie to też norma... no tak czy siak ja jej ze dwa razy dziennie smaruje Calgelem.
aurinko123
Fanka BB :)
Moja tak ma z glowka :-) lezy na wznak i glowa z prawej na lewa stronę i odwrotnie i to dosc szybko, az ma lysy placek z tylu glowki, bo wloski wytarla w ten sposob :-)
zyrraffka
Szczęśliwa mama
mońcia- ślinienie nie koniecznie ma zwiążek z ząbkowaniem. Większość dzieci zaczyna proces ząbkowania po 6 miesiącu życia, oczywiście są wyjątki- niektóre wcześniej inne nawet po roku czasu. Ślinienie się związane jest z dojrzewaniem ślinianek i układu pokarmowego, który przygotowuje się do przyjmowania pokarmów stałych.
U nas też miotanie się, tak sobie wytarła włosy aż ma grzybka na głowie
a dziąsła też smaruje, bo ewidentnie coś jej tam przeszkadza, nie ssie tylko gryzie wszystko co popadnie, nawet moje palce jak jej smaruje żelem.
a dziąsła też smaruje, bo ewidentnie coś jej tam przeszkadza, nie ssie tylko gryzie wszystko co popadnie, nawet moje palce jak jej smaruje żelem.
reklama
Mysza1984
lalllalalala ;-)
nasza też tak kręci głową, jak chce spać.
Nina mi się tak nie śliniła. Sara ma wszystko mokre. W ogóle, jak ona widzi nasze jedzenie, to wpada we wściekłość, bo chce kosztować.
Nina mi się tak nie śliniła. Sara ma wszystko mokre. W ogóle, jak ona widzi nasze jedzenie, to wpada we wściekłość, bo chce kosztować.