reklama
dwa techniczne pytania
otóż pierwsze dotyczy fotelika - kiedy wyjąć tą wkładkę dla malucha ? jest jakiś wyznacznik ? bo jak ja to wyjęłam to mi się ten fotelik taki głeboki wydaje jakby mała miała mi tam wpaść i zniknąć ;D
and drugie pytanie - kiedy w nosidełku można dziecko wsadzić przodem do świata ;>
otóż pierwsze dotyczy fotelika - kiedy wyjąć tą wkładkę dla malucha ? jest jakiś wyznacznik ? bo jak ja to wyjęłam to mi się ten fotelik taki głeboki wydaje jakby mała miała mi tam wpaść i zniknąć ;D
and drugie pytanie - kiedy w nosidełku można dziecko wsadzić przodem do świata ;>
DariaN
Fanka BB :)
Mońcia z tego co się orientuję to w foteliku samochodowym tym od urodzenia nie można dziecka wcale wozić przodem do kierunku jazdy (no bo niby jak byś miała go w pasy zapiąć?) dopiero w kolejnych np przeznaczonych dla dzieciaczków od 9 kg.
sabib
Fanka BB :)
moncia nosidełka nie posiadam wiec nie doradze a jezeli chodzi o fotelik to nie wiem jakie sa wskazania ale ja juz tez wkladki chyba z 2 tyg nie mam bo malej bylo z nia ewidentnie ciasno :-) teraz widac ze jest jej wygodnie i nawet w domu chetnie w foteliku siedzi ale kazdy fotelik ma inna budowe wiec trudno powiedziec
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
mońcia: fotelik samochodowy, wkładkę możesz wyciągnąć w każdej chwili, jak stwierdzisz, że dziecko już Ci się nie zmieści. W tej wkładce (pod dupskiem) jest gąbka, którą możesz wyciągnąć i wsadzić z powrotem do fotelika. Ja już zlikwidowałam tą wkładkę i wsadziłam gąbkę. dziecko wówczas nadal jeżdzi tyłem do kierunku jazdy i wszystko jest ok
co do noosidełka, my takowe mamy, nosimy małą twarzą do klatki piersiowej (niestety mała nam się buntuje, chyba nie lubi tego nosidełka, zaraz płacze) ale bardzo jej się podoba twarza do świata, niestety jeszcze jest za mała, na tą pozycje, także nosidełko leży w pudełku i poczeka jeszcze z miesiąc albo dwa.
co do noosidełka, my takowe mamy, nosimy małą twarzą do klatki piersiowej (niestety mała nam się buntuje, chyba nie lubi tego nosidełka, zaraz płacze) ale bardzo jej się podoba twarza do świata, niestety jeszcze jest za mała, na tą pozycje, także nosidełko leży w pudełku i poczeka jeszcze z miesiąc albo dwa.
Róża ja mam takie właśnie że można i tyłem i przodem ale chyba musi podrosnąć mój szkrab
Daria mi chodziło o nosidło nie do auta fotelik ;D tylko to co się zakłada na siebie-szelki ;D hihi ;p
młoda-przyszła-mama dżizus ! dzięki :-) ! faktycznie w tym wkładzie jest gąbka pod spodem :-) tylko te boczki odczepić trzeba :-) zawinięta jestem
Daria mi chodziło o nosidło nie do auta fotelik ;D tylko to co się zakłada na siebie-szelki ;D hihi ;p
młoda-przyszła-mama dżizus ! dzięki :-) ! faktycznie w tym wkładzie jest gąbka pod spodem :-) tylko te boczki odczepić trzeba :-) zawinięta jestem
młoda-przyszła-mama
Zaciekawiona BB
Jak długo należy podawać witaminę D dziecku?
reklama
aż skończy 3 miesiąc
dzisiaj pani doktor powiedziała że tylko K ma przyjmować więc dokończe opakowanie K+D i potem już tylko K
i dziecku kończy się zapas żelaza od mamusi z brzuszka i mamy podawać 2 łyżeczki jakiegoś owocka albo warzywka ,więc od 7 października codziennie 2 łyżeczki soczku z marchewki będzie dostawać
dzisiaj pani doktor powiedziała że tylko K ma przyjmować więc dokończe opakowanie K+D i potem już tylko K
i dziecku kończy się zapas żelaza od mamusi z brzuszka i mamy podawać 2 łyżeczki jakiegoś owocka albo warzywka ,więc od 7 października codziennie 2 łyżeczki soczku z marchewki będzie dostawać