reklama
My mieliśmy w zaleceniach K podawać do 3 miesiąca (karmie tylko piersią), a wit. D długotrwale pod kontrolą pediatryczna:-)Jak długo należy podawać witaminę D dziecku?
aurinko123
Fanka BB :)
My tez mamy zalecenie K do konca 3 miesiaca, D dlugotrwale pod kontrola pediatry
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
My tez mamy zalecenie K do konca 3 miesiaca, D dlugotrwale pod kontrola pediatry
i u nas identycznie
sabib
u nas tak samo :-)My mieliśmy w zaleceniach K podawać do 3 miesiąca (karmie tylko piersią), a wit. D długotrwale pod kontrolą pediatryczna:-)
justyna280788
No własnie jak to jest nawet jak się karmi mm to wit K i tak podajecie?Bo ja słyszałam że wit k do 3miesiące ale te dzieci które są na piersi...
Ja mimo ze dokarmiam mm (tylko jeden posiłek) mam dawać wit K do ukończenia 3 miesiaca. Wit D podaje sie niezaleznie od sposobu karmienia do tej pory aż pediatra powie.
nadalka - moja Ada też miała raz na dwa dni wit D przyjmować
nadalka - moja Ada też miała raz na dwa dni wit D przyjmować
huhuhuhuhu chyba mi się pochrzaniły witaminy sorrki
to jest odpowiedź na to zamieszanie Zapotrzebowanie na witaminę D i K: Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
to jest odpowiedź na to zamieszanie Zapotrzebowanie na witaminę D i K: Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
reklama
Hehe, Mońcia mi też się jakiś czas temu te witaminki pomyliły a chciałam na forum zabłysnąć :-) Róża mnie wtedy pięknie poprawiła ;-)
no 3-4 miesiąc to są te przełomowe jeżeli chodzi o żelazo, właśnie wtedy dzieciaczkom spada poziom... Ja to się modlę aby nam w końcu rosnąć zaczęło
no 3-4 miesiąc to są te przełomowe jeżeli chodzi o żelazo, właśnie wtedy dzieciaczkom spada poziom... Ja to się modlę aby nam w końcu rosnąć zaczęło