reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Mam pytanko:szok:
Mojej Marysi od wczoraj ropieje oczko:szok: do tej pory nie było z oczkami żadnych problemów. Nie wiem co mam robić? czekać? Iść do lekarza? Przemywać czymś? nie jest tragicznie, ale nie chciałabym doprowadzić do tego, żeby było aż tak źle żeby do lekarza chodzić. oczko łzawi i ropieje:(

Mam pytanko:szok:
Mojej Marysi od wczoraj ropieje oczko:szok: do tej pory nie było z oczkami żadnych problemów. Nie wiem co mam robić? czekać? Iść do lekarza? Przemywać czymś? nie jest tragicznie, ale nie chciałabym doprowadzić do tego, żeby było aż tak źle żeby do lekarza chodzić. oczko łzawi i ropieje:(

mojej ropieje od ponad miesiąca , więc wiem tylko tyle - przemywać solą fizjologiczną (nie żałować jej ) i wycierać gazikami jałowymi , jeden gazik do jednego oka , jak 2-3 dni Ci to nie przejdzie to idź do okulisty od razu a nie do pediatry- nie potrzeba skierowania ;) no i oczywiście nie ma miejsc u okulisty więc idź prosto do lekarki zapytać czy przyjmie Cię z dziudziulką , najlepiej iść z dzieckiem na rękach ;) wtedy widzą że tu chodzi o bardzo małe dziecko , obyście nie mieli tego problemu jaki jest u nas ...

Ostatnia edycja:
ja jakoś nie mogę sie wybrać do przychodni żeby ją zważyć ;p chyba dopiero dowiemy się na szczepieniu 3.X :)

ale dzisiaj dada nie wytrzymała napięcia , karmiłam małą a ona cisnęła kupsko , i nagle poczułam że mam mokrą dłoń....moje dziecko tak się obkupciało że całe plecy w kupie <3 słodko ... :confused2: chyba chciała pojednać mamusię i tatusia którzy się pokłócili.... sposoby ma dziwne-ale efekt był ;p

ja przemywałam wacikiem solą fizj. jakoś po paru dniach przeszło.

wiem że wacikiem się nie wyciera oczu bo mogą się farfole do oczu dostać (jak to z wacikiem bywa) no że oko to delikatny narząd to się używa jałowej gazy ;) (taka tam mądrość ze szkoły rodzenia i od pediatry i od okulisty ;) )

Fajne są te skarpetki grzechorki z Rosmanna, one są 0-2 l , kosztuję chyba 18 zł czy jakos tak.

EVE u mnie płaciłam 10,99 za parę z tej firmy SOXO

justyna - ja kupiłam córce takie pluszowe w deichmannie (nie pamiętam za ile ale chyba tak ok 20 zł) właśnie pluszowe z ogonkiem w kolorze kremowym (a może bardziej kawa z mlekiem) były też różowe (z napisem I love mama) i niebieskie (I love papa)
o takie 20120919_194909.jpg20120919_194930.jpg

Ostatnia edycja:
mam spadkowe pluszowe z HM, super są

my od niedawna na pieluchach 3, na razie pampersy active baby najlepsze. Huggies 3 takie sobie, przemakają

Rossmany i Belle strasznie twarde i sztywne

Dady nie znam, ale w Biedronce nie kupuję nigdy, więc nie po drodze mi

pampersy w tesco nabyłam po 35 gr.szt, więc super cena

reklama
Ja używam teraz pampersów active 3 i dla mnie najlepsze. Lepsze od premium care oraz sleep and play :) Wiec przy nich zostaje. Mąż kupił dwie paki 112 sztuk za 68 zł w Makro:)Chyba dobra cena:)

Muszę takie paputki kupić:)

Moja Emi dźwiga się od miesiąca:) Tzn podnosi . Łapie mnie i podnosi się do siadu i fajnie wygląda wtedy słodka taka rozlgąda się dookoła:)

Do góry