reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Kacper urodzil sie blondynem z czarnymi oczami i teraz ma brazowe, wlosy nadal blond ale ciut ciemniejsze. A mała jest brunetka z niebieskimi oczkami.

Gosia urodziła sie z granatowymi oczami i dość szybko zaczeły zmieniać sie na brązowe. Mały ma oczka jaśniejszeale coś przy samych źrenicach wydają mi się być czasem jakby piwne albo zielone. Więc myśle, że w wypadku Wojtka jeszcze troche poczekamy aż kolorek mu sie wyklaruje. U nas w rodzinie są wszystkie kolory oczu, ja brązowe, B. niebieskie, mój tata zielone(a Wojtek jest podobny do niego), moja mama brązowe ale jaśniejsze od moich, więc wszystkie opcje u Wojtka sa możliwe:tak:.

Pieluchy to jakaś ogólna masakra u mnie. Wypróbowuje wszystkie(prawie). Obecnie mam Pampers Activ Baby, Pampers Sleep&Play, Dady i Haggisy...wszystkie 3. Więc pozwolę sobie napisać odnośnie wszystkich po trchu;-).
Pamprs Activ Baby są całkiem niezłe, dość dobrze chłoną, ale faktycznie śmierdzą po zasikaniu:baffled:. Wojtek dużo sika w nocy i mimo, że każdej nocy muszę go przebierać kilka razy je przesikał.

Pampers Sleep&Play są cieniutkie i najpierw myślałam, że to plus, ale niestety w ogóle nie chłoną. Po jednym sikaniu trzeba go przebrać bo robi sie ogromny i wilgotny, nie trzyma tak jak powinien. Może sie sprawdzi, ale przy starszym dziecku.

Dady jak narazie chyba najlepsze, ale też zdarzyło się Wojtkowi je przesikać w nocy.

Haggisy 3 całkiem inne niż 2. Są sztywne, ale dzieki temu dobrze chłoną. Dla nas na noc zdecydowanie najlepsze. Na dzień wydają mi się dość nie wygodne. W przeciwieństwie do 2 nie mają z tyłu "zakładki" dzieki której kupa nie wyskakiwała na plecy. Chociaż nam wpadki z kupą nie już nie zdażają. A i są mniejsze niż pozosałe, bo od 4 a nie 5 kg.

Róża - zielone też byłyby fajne :-D
Patra- też bym chciała, żeby Sara była brunetką z niebieskimi :-) To fakt, że czarne oczy przemienią się w brązowe, ale z niebieskich mogą wyjść brązowe, niebieskie albo zielone.

moja Wiktoria ma niebieskie i na bank jej takie zostaną , bo i ja mam niebieskie i mój B. i mój tata i moja mama ;) nie wiem jak u rodziców B.to wyglada ale jedno z nich tez ma niebieskie ;) wiec nie ma opcji ze będzie miała ciemne oczka ;)
puki co ma brązowe włoski , ale obstawiam ze jej pojaśnieją , B. jest blondynem (chociaż twierdzi że ma CIEMNE włosy ;D ) a ja byłam jako małe dziecko blondynką .
Rzęsy małej w słoncu mienią sie lekko na rudawo więc pewnie będzie przechodzić fazę taką jak ja ;) blond, ciemny blond wpadający w rudawy czasami i potem ciemny blond ;)

no i ... DADY są the best ! używamy cały czas 2jek ;)
mieliśmy jakieś Pampersy -takie w białym opakowaniu - kicha taka że szok ! mocz śmierdział na kilometr, po jednym siku chyba juz był tak napęczniały że można by go rzucić i rozbić szybę taki ciężki ;] no i małej zmienilam u dziadków pampersa wróciliśmy do domu (po ok2h od zmiany) i mała miała odpażony tyłek , co mi sę nigdy wczesniej nie zdarzyło (Te pampersy miałam w przenośnym przewijaku i były ogólnie takie 'na czarną godzine ' używamy ogólnie Dady i tylko Dady :) !

kupa wypływa czasami ale to nie da się chyba zapobiec jak tyle mała wali , jak stary chłop ;D !

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiecie może gdzie kupić mogę takie ciapcie dla maluszka pluszowe??

Ja póki co na dadach 2 i też zdarza mi się że malły się przesika,ale pampersy według mnie były jeszcze gorsze, no i ten zapach nieprzyjemny.A wiecie żed gdzies ostatnio słyszałam w telewizji że ogolnie pampersy powodować mogą niepłodnosc szcególnie u chłopców :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry