reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Kacper urodzil sie blondynem z czarnymi oczami i teraz ma brazowe, wlosy nadal blond ale ciut ciemniejsze. A mała jest brunetka z niebieskimi oczkami.

Gosia urodziła sie z granatowymi oczami i dość szybko zaczeły zmieniać sie na brązowe. Mały ma oczka jaśniejszeale coś przy samych źrenicach wydają mi się być czasem jakby piwne albo zielone. Więc myśle, że w wypadku Wojtka jeszcze troche poczekamy aż kolorek mu sie wyklaruje. U nas w rodzinie są wszystkie kolory oczu, ja brązowe, B. niebieskie, mój tata zielone(a Wojtek jest podobny do niego), moja mama brązowe ale jaśniejsze od moich, więc wszystkie opcje u Wojtka sa możliwe:tak:.

Pieluchy to jakaś ogólna masakra u mnie. Wypróbowuje wszystkie(prawie). Obecnie mam Pampers Activ Baby, Pampers Sleep&Play, Dady i Haggisy...wszystkie 3. Więc pozwolę sobie napisać odnośnie wszystkich po trchu;-).
Pamprs Activ Baby są całkiem niezłe, dość dobrze chłoną, ale faktycznie śmierdzą po zasikaniu:baffled:. Wojtek dużo sika w nocy i mimo, że każdej nocy muszę go przebierać kilka razy je przesikał.

Pampers Sleep&Play są cieniutkie i najpierw myślałam, że to plus, ale niestety w ogóle nie chłoną. Po jednym sikaniu trzeba go przebrać bo robi sie ogromny i wilgotny, nie trzyma tak jak powinien. Może sie sprawdzi, ale przy starszym dziecku.

Dady jak narazie chyba najlepsze, ale też zdarzyło się Wojtkowi je przesikać w nocy.

Haggisy 3 całkiem inne niż 2. Są sztywne, ale dzieki temu dobrze chłoną. Dla nas na noc zdecydowanie najlepsze. Na dzień wydają mi się dość nie wygodne. W przeciwieństwie do 2 nie mają z tyłu "zakładki" dzieki której kupa nie wyskakiwała na plecy. Chociaż nam wpadki z kupą nie już nie zdażają. A i są mniejsze niż pozosałe, bo od 4 a nie 5 kg.

Róża - zielone też byłyby fajne :-D
Patra- też bym chciała, żeby Sara była brunetką z niebieskimi :-) To fakt, że czarne oczy przemienią się w brązowe, ale z niebieskich mogą wyjść brązowe, niebieskie albo zielone.

moja Wiktoria ma niebieskie i na bank jej takie zostaną , bo i ja mam niebieskie i mój B. i mój tata i moja mama ;) nie wiem jak u rodziców B.to wyglada ale jedno z nich tez ma niebieskie ;) wiec nie ma opcji ze będzie miała ciemne oczka ;)
puki co ma brązowe włoski , ale obstawiam ze jej pojaśnieją , B. jest blondynem (chociaż twierdzi że ma CIEMNE włosy ;D ) a ja byłam jako małe dziecko blondynką .
Rzęsy małej w słoncu mienią sie lekko na rudawo więc pewnie będzie przechodzić fazę taką jak ja ;) blond, ciemny blond wpadający w rudawy czasami i potem ciemny blond ;)

no i ... DADY są the best ! używamy cały czas 2jek ;)
mieliśmy jakieś Pampersy -takie w białym opakowaniu - kicha taka że szok ! mocz śmierdział na kilometr, po jednym siku chyba juz był tak napęczniały że można by go rzucić i rozbić szybę taki ciężki ;] no i małej zmienilam u dziadków pampersa wróciliśmy do domu (po ok2h od zmiany) i mała miała odpażony tyłek , co mi sę nigdy wczesniej nie zdarzyło (Te pampersy miałam w przenośnym przewijaku i były ogólnie takie 'na czarną godzine ' używamy ogólnie Dady i tylko Dady :) !

kupa wypływa czasami ale to nie da się chyba zapobiec jak tyle mała wali , jak stary chłop ;D !

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiecie może gdzie kupić mogę takie ciapcie dla maluszka pluszowe??

Ja póki co na dadach 2 i też zdarza mi się że malły się przesika,ale pampersy według mnie były jeszcze gorsze, no i ten zapach nieprzyjemny.A wiecie żed gdzies ostatnio słyszałam w telewizji że ogolnie pampersy powodować mogą niepłodnosc szcególnie u chłopców :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry