reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

My właśnie przechodzimy z 56 na 62, więc na zimę będę kupować coś na 68 chyba. Gwiazda ma długie nogi, nosi body i kaftaniki na 56 ale śpiochy i pajace na 62 i dlatego mam zagwozdkę.

reklama
używacie wibracji w leżaczku? bo dla mnie to jakaś dziwna telepanina dziecka, ale może to tylko moje zdanie... nie wiem, co o tym myśleć, i trochę boję się załączać...

u mnie wibracje sie nie sprawdzaja, Maja wrecz ich nie lubi :confused:
kosinka pewnie by przepisała ale do niej sa wiecznie kolejki i jak mam tam stac po recepte to jakos tak mnie odrzuca :confused::-D

Ja wibry jeszcze nigdy nie włączałam, vibrucol kupiłam rok temu bez recepty w normalnej aptece, a kombinezon kupię na r.74, choć mała dopiero zaczęła nosić 62.

Ta wibracja tez dla mnie jakas dziwna, ale Wojtek ja uwielbia. Czesto spi w dzien na lezaczku i jak zasnie z wlaczona wibracja to nie mozna mu wylaczyc bo od razu sie budzi:-).
Ja mam w planach kupic kombinezon taki jesienny na 68 a zimowy juz raczej na 74. Z tymi rozmiarami roznie bywa, Wojtek chodzi przewaznie w 68 juz, ale kilka ma jeszcze 56, wszystko od firmy i materialu zalezy. Mam gdzies jakis kombinezon 74 ale na moje oko to tak mniej wiecej 86-92 ;-). Ja jednak wole kupowac na oko

moja Niuńka nosi jeszcze pół śpiochy z numerem 50 , body na 56-62 , śpiochy na 56-62 na prawdę różnie -to na bez kitu zależy od firmy i rozmiarówki , no gdzie półśpiochy 50 :D ?? no ale nawet nie są przymałe to je nosi ;)

mam taki jesienny 'kombinezon ' po prostu taki grubszy materiał , na rozmiar 62 , to małą jak wsadze w ubranku to jak dla mnie jest on lekko przyciasny ...
kupować będę zimowy kombinezon na zimę dopiero i to z Niuńką pójde ją przymierzyć w taki sprzęt żeby nie okazało się że będzie za ciasny albo mega za duży ...
a poza tym myśle nad śpiowrkiem zimowym żeby tych nóżek nie trzeba było pchać w nogawki :)

My jeszcze w 56 spokojnie się mieścimy, także się wstrzymuję. Na 62 zakładam jej spodnie takie grubsze, w pasie są za duże, ale Ada ma długie nogi więc na długość są ok.
Viburcol dziś kupiłam bez recepty.
Wibracja się u nas sprawdza

reklama
dziewczyny, ja mam pytanie odbiegające od tematu. Czy wasze dzieci w nocy mają zawsze co 3h mokry/ posikany pampers? pytam, bo się troche martwie.. Nadia w dzień sika b.dużo, tzn trzeba jej zmieniać tego pampersa przynajmniej co te 3h bo jest ciężki i posikany a ostatnio w nocy zmieniam jej pampersa po 4h spania i on prawie suchy..nie wiem co myslec o tym, bo je normalnie, kupka wygląda normalnie(fakt czasem robi raz na dwa dni)ale własnie te nocne suche pampule mnie dręczą.. dzięki z góry za odp.

Do góry