reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
gdzieś czytałam, że niektóre dziewczyny miodem smarują opryszczki, ale nie wiem czy to coś daje więcej oprócz natłuszczenia.

ja swoje mimo że nie wolno zawsze traktuje spirytem ;] albo zwykłym albo salicylowym ;p wysusza , szczypie ale przynamniej nie wywala takiego murzyńskiego wargolca potem :-D smaruje to jakimś zoviraxem czy inną maścią i jakos leci ....

ja pamiętam kiedyś w gimnazjum wywaliło mi dosłownie całą górną wargę i na dolnej taki jeden wielki syfilis... kurde i że ja się nie wstydziłam chodzić z tym do szkoły? :p

ja to miałam taką ponad rok temu.... spałam u mojego B wtedy....budzę się rano a tu.... MURZYŃSKA WARA , normalnie nie mogłam buzi zamknąć :| cała górna warga to mi prawie o nos zadzierała....dramat to jest :/

i mój B opryszczki nigdy nie miał...i go zaraziłam :/ i w tym roku mu wyszła ;[

...co do miodu na opryszczkę to ja pisałam, bo kiedyś na to wpadłam z desperacji...nic w domu nie miałam, a pomysł okazał się rewelacyjny:tak: Ładnie to "namoczy" nie pęka strup i zdecydowanie mniej boli. Co do opryszczki mnie kiedyś tak wywaliło że miałam w całym nosie i bardzo głęboko, to chyba było najgorsze co w życiu przeżyłam...najgorszemu wrogowi nie życzę :-(

Dzieki za wskazowki! Do tej pory smarowalam wargi tylko kremem Nivea. Troche juz zeszlo, als sproboje dziada miodem potraktowac.

Patili, krem Nivea ok , ale nie na dwór !! bo przy mrozach krem nivea to tylko nasz wróg....zawiera wodę która jak wchłania się w skórę potem pod wpływem niskich temperatur 'zamarza' i 'rozsadza' nam naczynka....

reklama
A na trądzik w ciąży znalazłam maseczke z zielonej glinki plus zetrzeć cebulkę na tarce to zmieszać dodać łyżkę mąki żeby się taka maseczka zrobiła co nie spadnie z twarzy, posmarować sobie na twarz (ale ponoć szczypie w oczy) i na 20-30 min pozostawił i później spłukać wodą do picia lub przegotowaną i na końcu zetrzeć waciskiem namoczonym mlekiem:) Spróbuje jutro jak męża nie będzie żeby go zapach nie straszył :*

Do góry