reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Ania-Aneczka ja też słyszałam że córka odbiera mamie urodę i kobiecie psuję się cera... jak widać coś w tym jest:-) do kosmetyczki na oczyszczanie śmiało możesz iść, nawet na mikrodermobrazję tylko musisz zaznaczyć że jesteś w ciąży bo po oczyszczaniu masz maseczkę najczęściej z alg czy z czegoś a jej w ciąży nie wolno, ale kosmetyczka będzie wiedzieć czego użyć:) pozatym ostatnio odkryłam super płyn do demakijaży po którym moja cera jest super i przestałam mieć wypryski. To płym micelarny do cery normalnej Perfecty. Naprawdę polecam!!

nadalka ja też strasznie chciałabym znać płeć i tak jak ty podejrzewam że lekarz nic nie powię:-(ostatnio jak zapytałam kiedy mogę pytać go o płeć powiedział że ok 20 tyg.

Patili może zadzwoń do rodzinnego albo do Gin i zapytaj co możesz użyć na grochy. Myślę, że Ci pomogą!

reklama
Kurcze... I ja się doczekałam opryszczki :( jednego dnia mialam strasznie suchą górną wargę, a następnego się obudziłam z murzyńską warą :( ja używam takich plasterków niby niewidocznych, zawsze mi pomagają.

Nadalka, ja u kosmetyczki też nigdy nie byłam :p makijażystka, czy ta od paznokci (jak ona się pisze: manikużystka?:p) owszem, ale u kosmetyczki nigdy :)

nadalka spoko spoko, ja oprócz wizyty przed ślubem ( miałam makijaż robiony i wcześniej kosmetyczka chciała sobie przygotować skórę twarzy) też nie byłam :zawstydzona/y: hihi a już jak o jakimś prądzie usłyszałam ;D:D hihi

mamie mojej też mówiłam że tak w sumie dobrze wyglądam (co mnie ktoś spotka to uuu jak dobrze wyglądasz , nawet mnie w pracy raz zaskoczył pewien typek , wszedł jak ludzie wszyscy wyszli i zapytał czy pójdę z nim na spacer i kawę :-) oczywiście mu odmówiłam ;-)ale fajne to było :tak: ) i mówie tej mojej mamie że pewnie chłopca będę mieć bo mi dziewczynka by urode odebrała ,a moja mama mi na to " ja też wyładniałam w ciąży , a urodziłam Ciebie a nie chłopca " :p więc to chyba nie ma reguły ... ale tak się w sumie często sprawdza że dziewczynka odbiera mamie urodę w ciąży ... :confused::dry:

Mi wyskoczyla tylko opryszczka na wardze. zastosowalam polecona kuracje miodziem i nastapila znaczna poprawa.

Moncia dzieki; ja Nivea smaruje tylko wargi po umyciu zebow, a na mrozy mam krem na twarz z la Roche. Ale gdzie te mrozy :-p:-p

Znam dwie kobitki które miały cerę w ciąży jak noworodek pupkę i urodziły córeczki, niestety cera tak pięknie już nie wyglądała po ciąży :-( Ja mam na brodzie od dłuższego już czasu taką diode chyba centymetrową...boje się ją smarować czymkolwiek wiec ja spirytem i wodą utlenioną traktuje ale to nic nie daje...

Mońcia
user-offline.png
mnie tez mama powiedziala, ze w cizy zawsze ladnie wygladala a chlopy ja do 6 miesiaca podrywaly ;) A tez urodzila dwie cory, wiec to po prostu kwestia genow i szczecia ;)

Doe - myslicie ze takie problemy z cera to rpzez szalejace w nas hormony ? Bierzecie wszystkie witaminy ? Wiecie, mnie ginekolog polecila Femibion najpierw I teraz w II trymestrze II. I musze Wam powiedziec, ze calkiem ok sie czuje, nie mam zadnych problemow z cera i tez slysze, ze niezle wygladam... Zawieraja wszystkie niezbedne witaminy dla matki i dziecka, dobrze wplywaja na skore i cere... Tylko minus jest taki, ze w II trymestrze kuracja na miesiac kosztuje prawie 60 zl ;/

I czekolada.. Czekolada na ktora czesto w cizy mamy wieksza ochote strasznie zle wplywa na cere... Napoczatku jadlam slodycze co chwila doslownie. Ale kolezanka ktora 2 lata temu rodziala, powiedziala mi ze dzidzia moze miec przez to cokrzyce... A poza tym, wiecej sie tyje, ze lepiej kabanosa zjesc niz cukierki :) Wiec nie jesm juz slodyczy wcale a i ochota na nie mi zupelnie przeszla :)

reklama
U mnie też z cerą się sytuacja pogorszyła chociaż nigdy nie miałam problemów. I pryszczole takie małe na dekolcie to nowość :szok:. A w poprzedniej ciąży problemów nie miałam :angry:. No i włosy mam tragiczne a przy Franiu były cudowne lśniły i nie wypadały

anja85- ja też biorę Femibion teraz zaczynam 2. Racja drogie to ale podobno dobrze się wchłania.

Do góry