reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Pupui koleżanka mi kiedyś mówiła, że lepiej jest mieć zamknięte oczy przy parciu, bo przy otwartych pękają naczynka krwionośne i wygląda się później jak wampir ale nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Mnie właśnie też się wydawało ze zamknięte. Tylko czemu ten lekarz kazał mamie mieć otwarte... Hmmm w sumie było to ponad 30 lat temu...
Dzięki bb'tki

Przy parciu powinno się mieć niby zamknięte, bo naczynka mogą popuszczać + brać powietrze z przepony, a nie jak niektóre "z policzek", bo wtedy też istnieje ryzyko popękania.

co do poduszki klin , pytałam położnej na SR , i mi powiedziała że ten 'skos' jest za mały dla dziecka które ulewa... że najlepiej włożyć coś pod materac żeby był nachylony do 30% ... a ja w ogóle się zastanawiam czy bede coś tam unosić w tym materacu czy zostawie na płasko ....

kłaść chce w rożku , potem mam już śpiworek od ciotki dostałam :)

a co do oczu to też słyszałam że mogą popękać żyłki ... i właśnie żeby przeć z przepony a nie nabierać w policzki powietrze bo to nie dotleni nas i popękają naczynka , słabsze jest takie parcie , niż z przepony - dlatego lekarz czasami 'wskakjuje' na brzuch żeby popchnąć jak kobitka już rady nie daje...

Witajcie, a jeszcze propo klina jakby dziecko ulewało to podobno najlepiej jest położyć kilka książek pod nóżki od łóżeczka od str główki dzidzi, żeby zrobić skos.

reklama
Do góry