reklama
justyna280788
Fanka BB :)
A powiedzcie przez jaki okres czasu dziecko jeździ w foteliku?
dziecko przepisowo jeździ w foteliku do osiągnięcia chyba 1,5m czy 1,4 ?
tylko z czasem zmienia się go na podkładkę jak dziecko już jest większe
Teoretycznie do osiągnięcia 13 kg lub 10 kg (w zaleznosci jaki fotelik, zazwyczaj 13 kg) ale w praktyce to dziecku nie mogą wystawać z niego nóżki i głowa. Początkowo dziecko jeździ z wkąłdką dla noworodka.A powiedzcie przez jaki okres czasu dziecko jeździ w foteliku?
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
albo jak dziecko osiągnie wagę przewidzianą dla danego fotelika (przewaznie 13 kg), albo do momentu jak mu zacznie wystawać główka i nóżki. U nas Igor miał 10 m jak przesiadł się do kolejnego fotelika
Mi się opcja wpinania fotelika do stelaża wózka bardzo przydała ponieważ Franek jako mocno kolkowe dziecko trudno zasypiał a jak na spacerze się rozbudził to potrafił tak płakać aż do powrotu do samochodu więc ja często zapinałam fotelik na ramę wózka jak tylko zasnął mi w samochodzie. Poza tym kolkowe niemowlęta czasem łatwiej uspokoić w takiej lekko skulonej pozycji w ciasnym foteliku gdzie czują się bezpieczniej niż w gondoli wózka. Zwykle jest inaczej bo nie każde dziecko takie trudne jak Franek ale piszę że może się i tak przydarzyć więc ta opcja czasem niespodziewanie staje się niezbędna.
ania-aneczka
Dlatego każdy musi po sobie zobaczyć czy mu się ta opcja przyda czy też nie. Bo koleżanka koleżanką a życie życiem. Jeśli jednak można z takiej opcji skorzystać by kupić adaptery do danego wózka i fotelik to myślę, że warto - najwyżej się z tego nie skorzysta.
reklama
martulka84
ann tetrę i flanelki białe prałam razem na 50 st. a flanelki kolorowe z kolorowymi ciuszkami na 40 st. Wszystko ładnie odświeżone, ale pewnie jak już będą w użyciu to trzeba będzie system zmodyfikować :-)