reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

Dziewczyny, chciałam się Was zapytać o pampki.

Nie wiem ile mniej więcej ich schodzi i kiedy wchodzi nowy rozmiar.
Mam małą paczkę do szpitala 1.
Mam kupione też po jednej dużej paczce(coś koło 70 sztuk) w rozm 2 Pampersów i Dady.
W rozm 3 mam mam jedną dużą paczkę Dady i dwie duże Pampersa.

Pytam, bo koleżanki się uparły, że kupią pampki i mam im podać w jaim rozmiarze, a nie wiem, czy np. będzie mi potrzebna jeszcze paczka w rozm 2, bo nie wiem, jak te dzieci rosną;-)

reklama
Mamcia
ja myśle że nie ma co robić zapasów ;))
przecież pampersy można iść i kupić w każdym sklepie w każej chwili ;)
a potem się okaże że dziecko ma uczulenie na np. Dade i masz potem do "wyrzucenia" kilka paczek ... albo będziesz niezadowolna np. z Huggisów bo nie każemu każdy pampers pasuje ... i będziesz się z nimi męczyła
ja mam na start do szpitala paczkę 42 pampków Bella Happy , kupie pod koniec ciąży już jakieś Dady w biedronce i jak się paczka skończy to zdecyduje co dalej :)
oczywiście to tylko moje osobiste zdanie ;-)

dopiero doczytałam że to koleżanki pytają .... może poproś żeby zamiast pampków kupiły coś czego Ci brakuje :) albo coś na co szkoda kasy a też może być przydatne :) tak ja się umówiłam z moją mamą , powiedziała że kupi to czego nie kupiliśmy jeszcze i co nam potrzebne , żeby nie kupować bez sensu czegoś co nam się nie przyda

Mońcia - wiem, że chcą kupic z Pampers Care, więc mam nadzieję, że na to maleńka nie będzie uczulona. Kosmetyków mam aż nadto, bo powiedziałam mężowi, że pewnie z Nivea pokupujemy, a za dwa dni przyniósł mi całą serie do domu, bo kolega z pracy ma dojścia i za każdy produkt zapłacił 10 zł...

Ciuszków mam od zatrzęsienia, pościel mamy w 2 kompletach, mam 2 śpiworki, pluszaki też dostaliśmy. Karuzele ktoś mówił, że nam chce kupić, siostra męża da nam mate po synku... Chyba pampki to najrozsądniejsza rzecz. No i głupio mi narzucać kolezankom, bo tak sobie myslę, że jakbym miała coś sugerować rodzinie, to chyba pampki, bo się zawsze przydadzą.
A kiedy mniej więcej dziecko waży ok 7 kg?Jak ma z 4 miesiące?

wiesz , mojej koleżanki synek ma 6 mc i waży prawie 9 kg a koleżanki córcia ma też 6mc i waży 6 kg....ciężko powiedzieć , bo każde inaczej się urodzi z inną wagą i inaczej będzie przybierać na masie , a długość też się liczy bo może być " ciężkie" ale długie a takie samo dziecko które będzie krótsze to będzie wydawało się grubsze ,choć waga taka sama będzie.... może lepiej jak kupią ciuszki na później ;) takie większe już na jesień ? ja nie wiem ciężka sprawa.... bo mojej kuzynki dziecko było np uczulone na pampersa ;) więc to nie zależy od firmy tylko od dziecka :p

Ja mam trzy paczki tych od 2 do 5 kg i ostatnio kupilam paczke 128 szt rozmiar 5 - 7kg bo byla w promocji w tesco po 35 zl... Tak to tez mysle, ze kupie na bierzaco... Tez nie mam zamiaru dziecka do 2 roku zycia w pampmpersach chowac, bo uwazam, ze to uposledzanie dzieciakow...

Moja mama mnie dawala na nocnik jak mialam 11 miechow, jak mialam roczek bylo po problemie z pampesami;-)

Sprawdziłam z ciekawości moja Alutka 7kg ważyła jak miała 5 i pół miesiąca. Tyle że na roczek ważyła zaledwie 9kg. Bo jak się zaczęła ruszać to waga stanęła.

ja też tak jakoś szybko siadłam na nocnik ;) mama mi wyjęła szczebelki z łóżeczka , i postawiła pod łóżeczkiem na noc nocnik i siusiałam sobie do niego w nocy :) potem już sama jak choodziłam do wc to zapalałam światełko sobie klapkiem :D

reklama
Też dostałam radę, żebby nie robić nie wiadomo jakich zapasów kosmetyków, pieluch itp. bo właśnie się może okazać, że dziecko na coś jest uczulone i będzie "bida". Potem zapasy kuzynka opiece społecznej oddała, bo akurat się na żadne dziecko w rodzinie nie zanosiło wtedy.
Póki co mam jedną małą paczkę 1 Pampersa do szpitala i jedną 78 1 Pampersa do domu. Potem będę na bieżąco kupować i też stawiam na Dadę. Mam nadzieję, że małą ominą uczulenia...

Do góry