no właśnie ja już też działampoczytałam na necie, muszę tylko poskanować dokumenty i wyślę i im to przez neta wszystko chociaż nie wiem czy nie lepiej Pocztą Polską przynajmniej potwierdzenie jakieś będzie a ubezpieczenie mam indywidualne, nie z pracy. Dzięki za pomoc :-)
No i załatwione wszystko telefonicznie - jeszcze tylko dosłać im mailem ksero dowodu i wypisu ze szpitala i będzie git kaska się nalezy to trzeba korzystać
reklama
ania-aneczka
Fanka BB :)
Pewnie jak macie ubezpieczenie to walczcie o swoje. Ja niestety indywidualnego nie mam. Tylko zwykłe u pracodawcy. Już miałam się umówić z babką z Avivy na spotkanie i wiecznie przekładam a muszę o tym przecież pomyśleć
ania-aneczka
Agga ja nie mam w pracy ubezpieczenia grupowego także odpada Jedynie mąż ma u siebie w pracy grupowe ubezpieczenie, ale nie jestem pod nie podpięta. Dostaniemy po porodzie z jego ubezpieczenia jakieś pieniążki.
Haha własnie mi się przypomniał mój zryw intuicji w ostatniej ciąży :-). Pod koniec spałam często na kanapie w dużym pokoju bo łatwiej mi się z niej wstawało i ajokoś lepiej spało - nie wiem czemu. No w każdym bądź razie ta kanapa jest z takiego jakby aksamitnego materiału i jest cholernie droga - takie oczko w głowie mojego A. ;-). No i w nocy przed porodem mnie coś tchnęło i skoczyłam po podkład a po chwili plum i ze mnie wypłynęło - co prawda niedużo ale wystarczyłoby żeby ja zabrudzić a później problem z praniem .
A w temacie podkładów (ochraniaczy na materac) to polecam te z ikei
LEN Ochraniacz na materac - IKEA
Ja taki właśnie miałam i do tej pory używam w łóżeczku Frania (nawet na wyjeździe teraz mam i dobrze bo po ostatniej nocy materac wyglądałby nieciekawie , ale u chłopców to się częściej zdarza wylew z pieluchy bo wystarczy że się siusiak krzywo ułoży i już gotowe ). A te podkłady dobrze się pierze, nie przemakają i nie czuć ich pod prześcieradłem w ogóle .
A w temacie podkładów (ochraniaczy na materac) to polecam te z ikei
LEN Ochraniacz na materac - IKEA
Ja taki właśnie miałam i do tej pory używam w łóżeczku Frania (nawet na wyjeździe teraz mam i dobrze bo po ostatniej nocy materac wyglądałby nieciekawie , ale u chłopców to się częściej zdarza wylew z pieluchy bo wystarczy że się siusiak krzywo ułoży i już gotowe ). A te podkłady dobrze się pierze, nie przemakają i nie czuć ich pod prześcieradłem w ogóle .
ania-aneczka
Joasiu może Ty mi pomożesz bo chyba ostatnio wszystko prałaś. Albo ktoś inny bo już wszystko rozebrałam i lepiej żeby mąż nie widział hihih Ściągnęłam tapicerkę z fotelika dośc łatwo się to robi, ale w jednym miejscu nie wiemco zrobić. Tam gdzie sa pasy między nóżkami. Wklej Wam fotkę może mi ktoś pomoże plisss
Załączniki
ania-aneczka
Już wiem Animatki mi pomogła To takie proste
justyna280788
A ubranka te co prałyście to w jakieś torebki pakowałyście?
Zamierzam od jutra się za to wszystko wziąść i nie wiem czy przez tyle czasu leżąc w komodzie się jeszcze przypadkiem nie zakurzą.
Zamierzam od jutra się za to wszystko wziąść i nie wiem czy przez tyle czasu leżąc w komodzie się jeszcze przypadkiem nie zakurzą.
reklama
ania-aneczka
Justyna ja póki co niczym nie przykryłam, ale mam zamiar przykryć pieluszką tetrową na górze i powinno styknąć, ale to jak wszystko będę miała wyprasowane. Zawsze się jakiś kurz znajdzie. A jeszcze jak ktoś ma pieska to już w ogóle
Mam tylko jedną małą komodę i już prawie miejsca brakuje;/ Musieliśmy nawet do łazienki dodatkową (niepasującą) szafkę -słupek domówić bo po prostu się nie mieścimy. Mamy bardzo mało mebli
A dziś poszła w pranie pościel i prześcieradła i przeprasuje i włożę z powrotem do folii i łóżeczko się pod sam koniec ubierze dopiero. Zostaną mi tylko okrycia kąpielowe
Mam tylko jedną małą komodę i już prawie miejsca brakuje;/ Musieliśmy nawet do łazienki dodatkową (niepasującą) szafkę -słupek domówić bo po prostu się nie mieścimy. Mamy bardzo mało mebli
A dziś poszła w pranie pościel i prześcieradła i przeprasuje i włożę z powrotem do folii i łóżeczko się pod sam koniec ubierze dopiero. Zostaną mi tylko okrycia kąpielowe