reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

Agulka możesz kupić mydełko bambino
możesz kupić np z serii Babydream z rossmana zel do mycia ciała albo płyn do kąpieli
albo z Hippa
jak już dziecko ma jakiś problem albo żeby natłuscić to kupić zwykła parafinę i wlać do wody to lepsze niż oliwkę do wody bo w oliwkach też pełno chemi jest no i tanśza parafina :)

reklama
Franek ma miejscami taka przesuszoną skórę i lekarka polecała dla niego Emolium do kąpieli i mówiła że jest to bardzo fajna linia kosmetyków i można używać od urodzenia dla dzidzi. Odradzała zdecydowanie zwykłe mydełka w kostce bo one wysuszają niestety.
Ja Emolium akurat już wcześniej zakupiłam więc teraz przetestujemy.

dla mnie Emolium jest przereklamowane
kiedyś mi kolezanka lekarka zwróciła uwagę że tam prawie w ogole nie ma parafiny tylko inne cuda jakieś
ostatnio znajoma kupiła dla córci fajny kosmetyk z parafiną i córci poprawiła się skórka musze dopytać co to za nazwa

Miałam dla Ady Oilatum, a teraz to będe używać tego co Ada używa bo to jest od 1 dnia życia - Hipp do ciałka i włosków.

Lusterko raczej nie jest gadżetem, wydaje mi sie bardzo przydatne. Nie zawsze wszystko sie słyszy, poza tym kierując autem sa jeszcze inne odgłosy, hałasy, a spojrzeć w lusterko i zobaczyć co dziecko robi to duży komfort psychiczny :tak:

nam powiedzieli na szkole rodzenia że te emolium i oliatum to powinno się zacząć używać jak dziecko zaczyna mieć przesuszoną skórę i pediatra poleci wtedy taką kąpiel w tych płynach - bo inaczej jak zaczniemy przyzwyczajać do "tłustych" kąpieli a wystąpi jakiś problem ze skórą to nie ma się czym ratować ...
tak samo jest z sudocremem ;-)
i to uważam że jest logiczne :-p ja mam od koleżanki jakiś niemiecki płyn do kąpieli (chyba z oliwką bo coś napisane Oil ) i tak będę w tym kąpać- nie kupuje nic innego bo nie widze sensu , jak będzie po tym jakiś problem ze skórą to zmienie płyn a pewnie w prezentach będziemy tyle tego dostawać że i dla nas wystarczy :-D

joasiah z tą parafiną masz rację 100% :) nam polecili do szpitala zamiast oliwki dla dziecka wziąć parafinę bo to lepsze dla takiego maleństwa co dopiero wyszło na świat... no i kąpiel w wodzie z mąką ziemniaczaną ,albo siemieniem lnianym :)

nam powiedzieli na szkole rodzenia że te emolium i oliatum to powinno się zacząć używać jak dziecko zaczyna mieć przesuszoną skórę i pediatra poleci wtedy taką kąpiel w tych płynach - bo inaczej jak zaczniemy przyzwyczajać do "tłustych" kąpieli a wystąpi jakiś problem ze skórą to nie ma się czym ratować ...
tak samo jest z sudocremem ;-)
i to uważam że jest logiczne :-p ja mam od koleżanki jakiś niemiecki płyn do kąpieli (chyba z oliwką bo coś napisane Oil ) i tak będę w tym kąpać- nie kupuje nic innego bo nie widze sensu , jak będzie po tym jakiś problem ze skórą to zmienie płyn a pewnie w prezentach będziemy tyle tego dostawać że i dla nas wystarczy :-D

przy Igusiu już mi w szpitalu zalecili kąpiel w Oliatum/ Emolium/ Balneum:tak:Bo urodził się z bardzo przesuszoną i czerwoną skórką
Ja teraz zaczynam od Nivei Baby i mam też Hippa tego co pisze Eve. Mam nadzieje, ze tym razem to wystarczy:tak::tak: A Oilatum też stoi w szafce, bo czasami Igora jeszcze wykąpiemy w nim:tak:

wika no tak tak , jak zalecają od początku to tak należy stosować :) ale tak jak dzidziul ma wszystko ok , to nie warto go tym myć ,bo w razie wypadku jakiegoś problemu ze skórą nie ma go czym podratować :)

wika no tak tak , jak zalecają od początku to tak należy stosować :) ale tak jak dzidziul ma wszystko ok , to nie warto go tym myć ,bo w razie wypadku jakiegoś problemu ze skórą nie ma go czym podratować :)
Dokładnie, a poza tym te specyfiki są strasznie drogi i szkoda po prostu kasy:tak:

My co jakiś czas próbowaliśmy zastąpić Oilatum zwykłym płynem ale się nie dało:no::no: dopiero od jakiegoś pól roku kąpiemy się w Hippie:tak:

reklama
no właśnie przecież jak skóra dziecka będzie przyzwyczajona do takich leczniczych specyfików od urodzenia to chyba trudno przejść później na coś zwykłego tańszego co nie ???

Do góry