reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

Dziewczyny, jakie mleko kupujecie na początek dla Maluszków???
Ja chce karmić piersią, ale wiadomo jak to jest...może nie być pokarmu, mały może nie chcieć ssać, mleko musi być. Jakie???

reklama
Kacpra karmiłam Nanem, ale miał po nim twarde kupki i strasznie ulewał, próbowaliśmy zmienić ale niestety innego mleka nie tolerował, AR nie pomagało. Do pół roczku jakoś dał rade później przeszliśmy na zwykłe krowie mleko z kasza manną (lekarz by mnie zlinczował, aleokazało się to strzałem w 10) i problemy znikneły jak ręką odjął. Teraz zastanawiam się nad Bebiko lub Bebilonem, bo to że i tym razem nie uda mi się karmić piersią jest pewne na 90%. Niestety u nas to rodzinne. Mama żadnego dziecka nie wykarmiła a ma nas trójke, dwie kuzynki (od strony mamy) co urodziły niedawno też nie dały rady. Zero mleka a nawet siary :|

ja karmiłam Bebilonem ale to mleko strasznie drogie
czytałam opinie na temat mleka babydream i mamy zachwalały ale minus jego to że ono się rozrabia w 70 stopniach

koleżanka dla córci dawała Gerbera

A Gerber ma mleko początkowe? Bo u mnie w sklepach nie widziałam, jedynie od 2, a też za nim patrzyłam. Ani w Auchan nie widziałam, w Kauflandzie czy Biedrze też nie.

Weszłam na stronke Gerbera i faktycznei mają. Tylko gdzie je dostać skoro nigdzie nie widziałam :|

Dziewczyny, jakie mleko kupujecie na początek dla Maluszków???
Ja chce karmić piersią, ale wiadomo jak to jest...może nie być pokarmu, mały może nie chcieć ssać, mleko musi być. Jakie???
ja już nie wiem jak to z tym melkiem, jak powiedziałam wcozrja położnej że chciałabym mleko kupić to powiedziała ze broń boże że jwrazie w jak by coś było nie tak to dać herbatkę z kopru :confused:

Ja kupuje mleko, bo nie chce przezyć tego co z Kacprem. Mleka u mnie w cyckach było zero a mały beczał i mama na gwałt leciała do apteki kupić mleko i butelke, bo tez słyszałam że mleko będzie, że nie potrzeba itd. Taa mleko pojawiło się w 7 dobie! i to całe 30ml! Sama woda. To był mój nawał pokarmu a po tym nic. A co dziecko miało jeść? a mały był tak żerny że jak miał tydzień to setke wypijał co 3 godziny. więc ja przezornie wole to mleko mieć niż słuchać płaczu dziecka bo jest głodne. W szpitalu mi nie płakał, bo głodny nie był, do cycka go przykłądałam pomimo tego że nic nie leciało, Wyszliśmy ze szpitala do domu w 2 dobie i wtedy dziecko już mogło się domagać jedzenia, a ryku było oj sporo jak głód poznał. Walczyłam o pokarm jakieś 2 tyg i sama położna mi powiedziała na wizycie że nie mam co się męczyć, a przy okazji dziecka.

Nadalka, jeżeli będę karmić piersia to nie będę dokarmiać mm:no:

Igora urodziłam przed 14.00 o 18.00 go dostałąm. OD razu cyc poszedł w ruch. Mleko było, mały umiał ssać. Problemu nie było. Ale jakbym pokarmu nie miała??? albo Iguś nie umiał ssać, to wtedy pzrecież dziecka nie będę głodzoć, albo na chama wpychać cyca. A na noc zostałam sama, bo M. został już wyproszony z sali. Więc nawet nie miał by mi kto mleka kupić. Ja na pewno wezmę jakieś mleko do szpitala dla świętego spokoju
słyszałam o Bebilonie dobre opinie, ale podobno właśnie bardzo drogi
:sorry2::sorry2::sorry2:

ja herbatki z kopru nie kupuję. U Igora potęgowała gazy i kolki....

Ja zaś Kacprowi dawałam herbatke z kopru (ale tez nie dużo, maksymalnie 50ml na dzień) i owszem gazy były,nie jakieś tam tragiczne tylko purtanie co jakiś czas, ale zero kolek. Miał tylko dwa razy. Raz po chrzcinach i drugi raz tez jakas impreza była i sporo ludzi, więc wpływ na to raczej miały nerwy. No i do mleczka raz dziennie kropelka Espumisanu.

reklama
Ja kupuje mleko, bo nie chce przezyć tego co z Kacprem. Mleka u mnie w cyckach było zero a mały beczał i mama na gwałt leciała do apteki kupić mleko i butelke, bo tez słyszałam że mleko będzie, że nie potrzeba itd. Taa mleko pojawiło się w 7 dobie! i to całe 30ml! Sama woda. To był mój nawał pokarmu a po tym nic. A co dziecko miało jeść? a mały był tak żerny że jak miał tydzień to setke wypijał co 3 godziny. więc ja przezornie wole to mleko mieć niż słuchać płaczu dziecka bo jest głodne. W szpitalu mi nie płakał, bo głodny nie był, do cycka go przykłądałam pomimo tego że nic nie leciało, Wyszliśmy ze szpitala do domu w 2 dobie i wtedy dziecko już mogło się domagać jedzenia, a ryku było oj sporo jak głód poznał. Walczyłam o pokarm jakieś 2 tyg i sama położna mi powiedziała na wizycie że nie mam co się męczyć, a przy okazji dziecka.
no to chyba jednak kupię - myślałam nad bebilonem 1.
wika to będziesz przed porodem kupować ?

a na kolki co kupić - i cenę napiszcie jak wiecie bo ja lubię iść do apteki z potwierdzonymi danymi ;);)

Ostatnia edycja:
Do góry