reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

A mam pytanie a propos badań. Strasznie mnie swędzi ciało zwłaszcza wieczorami, mówiłam o tym mojej genialnej lekarce. Kazała zrobić próby wątrobowe, ale na kartce do badań zaznaczyła mocz, morfo, dopisała HBs, anty HCV i jeden znacznik toxo. Prób wątrobowych, ani poszczególnych ich słkadników (to są 4 znaczniki jakieś) nie zaznaczyła. Co teraz? Iść na badania i kazać sobie zrobić te 4 czy powiedzieć że próby wątrobowe?

reklama
twilight to może być pokrzywka ciążowa ... jeżeli masz czerwone kropeczki ... miałam o tym wczoraj na szkole rodzenia ;-)jeżeli to to , to przejdzie po porodzie....
a próby wątrobowe , zapytaj się czy tam są zaznaczone na kartce , a jak nie są to poproś żeby Ci też zrobili , najwyżej odpłatnie jeżeli za resztę nie płacisz :tak: i pij wapno :tak: mnie też łydki swędzą i pije wapno

Dziewczyny mam pytanko. Otóż jak się wysikam ( z pełnego pęcherza :-D) czuję taki ból jajników, że się wyprostować nie umiem. Czy macie może tak? Mam wrażenie,że dziecko czuje ulgę i się tak rozpycha, ale może to co innego :baffled:

Mysza może za długo mocz trzymasz...też tak miałam jak w nocy nie siusiałam ...to rano to bolało bardzo....czułam jak mi się pęcherz kurczy aż i ulge czuje....musisz częściej siusiać może

ja w nocy sikam po 2-3 razy i za każdym razem czuje taką ulgę jak mi się pęcherz obkurcza i też tak boli... może też za rzadko, bo dużo pije, ale nie wyobrażam sobie wstawać częściej..

żyrafka no co ty 41 to jeszcze podoła być chrzestnym. U nas w sumie mamy mały konflikt interesów bo i ja i A. mamy tylko brata i każdy chce żeby to jego brat był właśnie chrzestnym naszego synka....

Mońcia własnie nie mam kropeczek. Nic normalnie gładka skóra. Wapno piję 2x dziennie, przeważnie wieczorem. Kremy też nie pomagają :-( Boję się tej cholestazy ciężarnych. Czemu ta baba nie zaznaczyła prób wątrobowych :-(?! Jutro może pójde na badania tylko nie wiem teraz jak to zrobić: czy kazać sobie zrobić próby wątrobowe (jest taka pozycja) czy każdy z tych odczynników pojedynczo (też każdy z osobna jest wyszczególniony)? :-(

reklama
twilight , każ sobie zrobić próby wątrobowe , zapytaj się w laboratorium pani , czy na to swędzenie wystarczy tą jedną pozycje zrobić czy 4 osobno ...wydaje mi się że tą jedną pozycję trzeba zrobić

Do góry