reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

A mam pytanie a propos badań. Strasznie mnie swędzi ciało zwłaszcza wieczorami, mówiłam o tym mojej genialnej lekarce. Kazała zrobić próby wątrobowe, ale na kartce do badań zaznaczyła mocz, morfo, dopisała HBs, anty HCV i jeden znacznik toxo. Prób wątrobowych, ani poszczególnych ich słkadników (to są 4 znaczniki jakieś) nie zaznaczyła. Co teraz? Iść na badania i kazać sobie zrobić te 4 czy powiedzieć że próby wątrobowe?

reklama
twilight to może być pokrzywka ciążowa ... jeżeli masz czerwone kropeczki ... miałam o tym wczoraj na szkole rodzenia ;-)jeżeli to to , to przejdzie po porodzie....
a próby wątrobowe , zapytaj się czy tam są zaznaczone na kartce , a jak nie są to poproś żeby Ci też zrobili , najwyżej odpłatnie jeżeli za resztę nie płacisz :tak: i pij wapno :tak: mnie też łydki swędzą i pije wapno

Dziewczyny mam pytanko. Otóż jak się wysikam ( z pełnego pęcherza :-D) czuję taki ból jajników, że się wyprostować nie umiem. Czy macie może tak? Mam wrażenie,że dziecko czuje ulgę i się tak rozpycha, ale może to co innego :baffled:

Mysza może za długo mocz trzymasz...też tak miałam jak w nocy nie siusiałam ...to rano to bolało bardzo....czułam jak mi się pęcherz kurczy aż i ulge czuje....musisz częściej siusiać może

ja w nocy sikam po 2-3 razy i za każdym razem czuje taką ulgę jak mi się pęcherz obkurcza i też tak boli... może też za rzadko, bo dużo pije, ale nie wyobrażam sobie wstawać częściej..

żyrafka no co ty 41 to jeszcze podoła być chrzestnym. U nas w sumie mamy mały konflikt interesów bo i ja i A. mamy tylko brata i każdy chce żeby to jego brat był właśnie chrzestnym naszego synka....

Mońcia własnie nie mam kropeczek. Nic normalnie gładka skóra. Wapno piję 2x dziennie, przeważnie wieczorem. Kremy też nie pomagają :-( Boję się tej cholestazy ciężarnych. Czemu ta baba nie zaznaczyła prób wątrobowych :-(?! Jutro może pójde na badania tylko nie wiem teraz jak to zrobić: czy kazać sobie zrobić próby wątrobowe (jest taka pozycja) czy każdy z tych odczynników pojedynczo (też każdy z osobna jest wyszczególniony)? :-(

reklama
twilight , każ sobie zrobić próby wątrobowe , zapytaj się w laboratorium pani , czy na to swędzenie wystarczy tą jedną pozycje zrobić czy 4 osobno ...wydaje mi się że tą jedną pozycję trzeba zrobić

Do góry