reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Aneczka ja sobie przygotowałam wstepnie 56, ale i spiochy 62 tez tak awaryjnie. Nie chce brać za dużo bo u nas przecież ciuszki, to tylko na powrót do domku trzeba...w szpitalu ubiorą nam maluszki w szpitalne ciuszki

ja biorę na 56 i jedno na 62 i styka ;)
zresztą po porodzie naturalnym o ile się nic nie dzieje z maluszkiem to się wychodzi po 2-3 dniach w zależnosci od szpitala
i pamietajcie dajcie jeden ciuszek na pierwsze przebranie jakiś taki gorszy bo zakładają tetrową pieluchę na początek
ja miałam wszystko obsr.....:D
na szczescie moja mama była i szybko to zaprała bo smółkę ciężko doprać jest

Ania, ja 56 i 62, bo 56 mam mało.... zresztą uszykuję M. kompleciki i w razie czego będzie dowoził :tak:

ja wezmę kilka takich , kilka takich - pewnie też na szkole rodzenia w szpitalu powiedzą mi co mniej więcej i ile ;)

w razie co B. przywiezie , w szafkach będzie poukładane to tylko wyjmie i siup ;)

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie.. Jak tam Wasze brzuszki ? Pytam konkretnie o struktore skory... Kolezanka ktora jest miesiac dluzej w ciazy niz my, zadzwonila do mnie i powiedziala, ze brzuszek jej popekal... i to prawie w 9 miesiacu ! Cala cieze nic, a teraz nagle bum i mimo iz sie smarowala kilka razy dziennie, bach - popekal i juz...:baffled: A mowi mi, ze moze byc jeszcze gorzej, bo malemu zostaly 4 tyg do porodu a te ostatnie 2 miechy tj 8 i 9 podobno dziecie tyje blyskawicznie...
Ja poki co nie mam nic, ale myslalam, ze jak juz tyle sie wytrzyma to juz pozniej bedzie spokoj, a tu taka "niespodzianka"...

no niestety tak też się może zdarzyć , w końcu teraz najbardziej skóra się będzie rozciągać ... chyba nic na to nie możemy poradzić..
mi puki co nic nie wychodzi , tylko swędzi brzuch czasami ....

dziewczyny jak zostawicie mężowi co ma wziać w szafce to podpiszcie chociaz to że do szpitala
słyszalam rózne inne historie śmieszne że nie to co trzeba wzięte było :-D

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie.. Jak tam Wasze brzuszki ? Pytam konkretnie o struktore skory... Kolezanka ktora jest miesiac dluzej w ciazy niz my, zadzwonila do mnie i powiedziala, ze brzuszek jej popekal... i to prawie w 9 miesiacu ! Cala cieze nic, a teraz nagle bum i mimo iz sie smarowala kilka razy dziennie, bach - popekal i juz...:baffled: A mowi mi, ze moze byc jeszcze gorzej, bo malemu zostaly 4 tyg do porodu a te ostatnie 2 miechy tj 8 i 9 podobno dziecie tyje blyskawicznie...
Ja poki co nie mam nic, ale myslalam, ze jak juz tyle sie wytrzyma to juz pozniej bedzie spokoj, a tu taka "niespodzianka"...

ja narazie nie mam nowych rozstępów. nie pamiętam w którym miesiącu wyszły w 1 ciąży.
Przyjaciółka niedawno rodziła i też jej w ostatnim miesiącu wyszły i to strasznie się posypały.

joasiah- u mnie założyli jednorazową pieluszkę i ciuszki szpitalne, dopiero rano przebrali mi małego w moje ciuszki.

Ostatnia edycja:
reklama
Anja, jak mają rozstępy się pojawić, to pojawia sie i dzień przed porodem (moja przyjaciółka tak miała, całą ciąże sie cieszyła, ze nic jej nie wyskoczyło, a ostanie dni przed porodem to maskara). JA na razie nie mam, przy Igusiu też nie miałam:no: pogłębiły się jedynie te które miałam na piersiach

Do góry